Kumkapı'da Balık Festivali var


Bugün ne yapsak ne etsek derken aklımıza Kumkapı'daki Balık Festivali geldi. Bu yıl 10.su düzenlenen festivale gitmek için koyulduk yola. Kumkapı Meydanı girişinde kırmızı halılar karşıladı bizi...


      


Fatih Belediyesi ile Kumkapı Turistik Restaurantları ve Esnafları Dayanışma Derneği (KUMDER) tarafından düzenlenen festivalde meydanı balık kokuları süslüyordu. Her köşede ayrı lezzet standı yer alıyordu.


Stantların önü kalabalıktan gözükmüyordu. Benim gibi balık sevenler için tam ziyafetti:) Mideler şenlenirken balıklarla, etkinlikte müzik ziyafeti de unutulmamıştı Ahırkapı Roman Orkestrası da birbirinden güzel şarkılarıyla eşlik etti.



Aldığımız bilgilere göre 2 gün sürecek olan bu etkinlikte 8 bin uskumru, 2 bin palamut ekmek arası, 500 istavrit tava, 3 bin balık böreği, 4 bin balık köftesi, 800 porsiyon kalamar tava, bin 200 porsiyon hamsi tava ve 5 bin midye tava konuklara ikram edilecek.


Ayrıca festival kapsamında yarın oltayla balık tutma yarışması yapılacak. Balıkçılar, saat 10.00'da oltalarını Yeni Galata Köprüsü'nden Haliç'in sularına sallayacak. En çok balığı tutana ödül verilecek. Balık tutmayı sevenlere duyurulur:)



Yasal Uyarı: Tüm hakları sibelizliyor.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi yazı ve fotoğrafların tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Yorumlar