Memleket sahneniz olsun



Kardeş Türküler pazartesi gecesi Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda mükemmel bir konserle sevenleriyle 20. yılını kutladı. Tüm şarkılara coşkuyla eşlik eden seyirciler "Memleket Sahnemiz" ismini onaylar gibiydi:)
15. yıl kutlamasında aktif olarak yer aldığım mükemmel ekip bu kez renkli kıyafetlerle sahnedeydi. Gökkuşağı merdivenlerinin de yer aldığı sahne tıpkı renkler gibi tüm etnik kökenlerin bir aradayken ne canlı ne güçlü ve ne güzel göründüğünün altını çiziyordu. 
60 kişilik dev kadroyla birbirinden unutulmaz anlar yaşanan konsere Yazar Pakrat Estukyan ve tiyatrocu Ayşe Selen; Didem Madak, Cemal Süreya ve Şerko Bekes şiirlerini seslendirerek damgasını vurdu.
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü dansçıları gece için özel olarak hazırladıkları koreografisiyle adeta büyüledi. Gecenin bir diğer süprizi olan BGST dansçıları ve KeKeÇa beden perküsyonu gösterisiyle tüm izleyenleri büyüledi. Alkışlarla deniz uğultusu yapılan gecede hepimiz arınmış gibiydik:) Kısa sürede olsa yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen gülmenin güçlü olmanın ne büyük bir davranış olduğunu gösterdi.
Gece boyunca türküleri, ağıtları, duaları ve danslarıyla barışın önemine vurgu yapılan konserde alkışlar ve sloganlar bir aradaydı. 
Konserin sonuna doğru üç ekrandan verilen; İşçiler, Aleviler, kadınlar, Kürtler, Barış Anneleri, LGBTT bireyler, öğrenciler, Emek Sineması, Lice, Hrant Dink, Rojava eylemleri, Roboski, yeryüzü sofraları, barış zinciri, kürtaj hakkı yürüyüşleri, Gezi Direnişi’nden kareleler seyircileri ayakta alkışlattı.

Nice güzel yılların olsun Kardeş Türküler ismin gibi olsun her şey "memleket sahneniz" gibi olsun...
Konser fotoğrafları için TIKLAYIN!


"Biz kırıldık daha da kırılırız
Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza."


                                                    Cemal Süreya   

Yorumlar