Hayatı Kolaylaştıran Ücretsiz Mobil Uygulamalar

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri uygulamalarla yaşıyor olduk. Önceden yılan oyunu oynadığımız, arama ve mesajlaşmak için kullandığımız telefonlarımızın yerini bizimleri düşünen hayatımızı kolaylaştıran akıllı mobil cihazlarımız aldı:)
Sizler için en sık kullanılan ücretsiz iPhone ve Android telefon uygulamalarını tespit ettim. 
Facebook, Twitter, İnstagram, WatsApp, Foursquare, Angry Birds ve Youtube gibi vazgeçilmez uygulamaları listemize almamıza gerek görmedim:) Gelelim hayatımızı kolaylaştıran uygulamalara...

            En Sık Kullanılan Ücretsiz Android Uygulamaları


El Feneri - Tiny Flashlight:
 Basit ve kullanışlı tasarımıyla kullanıcılarına ışık tutan fener uygulaması:)





CIAmedia:
 Cihazınızda kayıtlı olmayan, bilmediğiniz numaraların kime ait olduğunu gösteren bir uygulama. Farklı numaralardan arananlar artık kim arıyor diye merak etmeyecek:)


Google Drive:
Öğrencilerin ve çalışanların kurtarıcısı diyebilirim:) Bu 
uygulamayla dilediğiniz an word, excel ya da power point'le çalışma yapabilirsiniz.





Camera MX: Hem video hem fotoğraf kaydı için tasarlanmış bu uygulamada 20'den fazla efekt seçeneğiyle birbirinden güzel ve eğlenceli kayıtlar oluşturabilirsiniz. Çeşitli fotoğraf düzenlemelerinin yanında video seçeneği de olması pek hoş olmuş:)


PONS Online Sözlüğü: 13 dilde 12 milyondan fazla kelime dağarcığıyla kullanıcılarını bilgilendiren uygulama... Çince, Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Yunanca, Latince, Rusça, Türkçe, Slovence ve Lehçe dilleriyle kapsamlı bir sözlük hizmeti sunan bu uygulamada makine çevirisi seçeneğiyle kabataslak çeviriyle hayatınızı kolaylaştırıyor:) 

Music Volume EQ: Yüksek seste müzik dinlemeyi sevenler için telefonunuzun ses kapasitesini arttıran bu uygulama birçok müzik oynatıcısıyla çalışıyor. Kulaklık kullanımıyla daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.






Pil- Battery: Şarj seviyesini gösteren bu uygulamayla android cihazınızın ne kadar dolu olup olmadığınızı görebilirsiniz.





Clean Master:
 Mobil cihanızın arama geçmişini, kalıntı dosyaları ve kullanmadığınız gereksiz uygulamaları temizleyerek telefonunuzun donanımında adeta bir temizlik yaparak pil ömrünü uzatır:)





C:Geo: Bu uygulamayla bilmediğiniz yerlerde kaybolmak ya da bir yere giderken adres sormak tarih oluyor. Çevrimdışı da çalışan bu uygulama şüphesiz işinizi kolaylaştıracak.




AccuWeather: Dünya genelinde 2.7 milyon konuma kadar destek sunabilen Accuweather, mobil cihazınızın GPS özelliğiyle bulunduğunuz konumunuzu tespit ederek size hava durumu bildiriyor.








En Sık Kullanılan Ücretsiz iPhone Uygulamaları


İBB Cep Trafik iPhone: Hiç kuşkusuz İstanbul'da yaşayanların hayatını büyük ölçüde kurtaran bu uygulama şehrin o anlık trafik durumunu yoğunluk haritası ve canlı kamera görüntüleriyle gösteren servistir.




Fizy Mobile: Müzikseverlere dinlemek istedikleri albüm, şarkı ya da şarkıcı adını yazarak hızlı bir şekilde müzik dinlemelerine imkan tanıyan bu uygulama hayatınızı en sevdiğiniz şarkılarla süslemenize yarayacak:)



Teamviewer Remote: Hiç kuşkusuz öğrencilerin ve çalışanların vazgeçilmezi bir uygulama... İstediğiniz an kişisel bilgisayarınızın sanki karşısındaymış gibi uzaktan bağlanmayı sağlayan mucize uygulama:)






Yemek Sepeti: Yemek yapmayı bilmeyen ve yemek yapmaya fırsatı olmayanların karnını doyuran uygulama:) Kullanıcılarına pratik ve hızlı  bir şekilde sipariş olanağı sağlıyor.






MyBilet Mobil: Bu uygulamayla Türkiye'deki tüm konser, sinema, tiyatro, spor ve seminer gibi etkinlikleri öğrenip öğrenmekle de kalmayıp bilet almanıza yardımcı olacak pek sosyal bir uygulama:)






Adobe Photoshop Express: Fotoğraf tutkunlarına fotoğraflarında çeşitli düzenlemeleri (kırpma, efekt verme, çerçeve ekleme vs.) sağlayan bu uygulama kullanıcılarına 2GB ücretsiz depolama alanı da sağlıyor.





Quickoffice: Word, Excel ve Power Point gibi ofis programlarına erişimi sağlayan bu uygulama istediğiniz anda  projelerinizi ya da ödevlerinizi hazırlamanıza yardımcı olarak hayatınızı kurtarır:)





Bump: iPhoneler arası dosya paylaşımını sağlayan eğlenceli uygulama. Göndermek istenen dosyayı seçtikten sonra yapmanız gereken iki cihazda da uygulamayı açıp hafifçe birbirine vurmanız, tabi elinizi korkak alıştırmak da fayda var:) 



Shazam: Kimin söylediğini unuttuğunuz ya da bilmediğiniz şarkıların kime ait olduğunu bulan içinizi rahatlatan uygulama:) Şarkının 15 saniyelik bölümünü iphone'a dinleterek sonuca ulaşmanız mümkün hemde kim tarafından söylendiği ve hangi albümde yer aldığı bilgisiyle... 






JotNot Scanner:
Çeşitli evraklarınızı ya da fotoğraflarınızı taramak için yapılmış mucize bir program:) Ayrıca dökümanlarınızı istediğiniz formatta almak işlerinizi kolaylaştıracak.



Yorumlar