Aynur ile Beraber

2013'ün Aralık ayında çıktı albüm, dinlemenin keyfine kapılıp yazamadım bir türlü. Bu yüzden kendimi geç kalmış saymıyorum bu güzel beraberliğe:)

Aynur'un 4. albümü olan Hevra (Beraber) diğer albümlerinden farklı olarak Flamenko ezgilere sahip. Kürtçe ve Flamenko ezgilerinin Aynur'un sesiyle buluşması doğrusu çok lezzetli bir beraberlik olmuş.

Yasmin Levy, Buika ve Mariza gibi sanatçıların prodüktörlüğünü yapan besteci ve gitarist Javier Limón bu albümde de döktürmüş.

11 şarkılık albümün 3 şarkısının söz ve bestesi Aynur'a ait. 
Albümde sözü ve müziği Aynur'a ait olan "Péş Nare", "Tobedar im" ve "Diyarbekir" şarkılarının yanı sıra 8 şarkı daha var. 
En sevdiğim dinlemeye doyamadığım şarkı "Reng Esmeré" oldu. Şarkının ezgisi insanı çok uzaklara götürüyor şarkınının bitmesini hiç istemiyorum, dinledikçe dinlenesi...

Albümdeki tüm şarkıların ezgisi, sözleri insanı dağların bağrına kurulmuş çiçek bahçelerinde uzun bir yolculuğa çıkarıyor bu yüzden "Hevra" demiş olsa gerek insan hiç yalnızlık çekmiyor.

Albümde İspanyol piyanist besteci Ariadna Castellanos ile canlı kaydedilen "Xerîw" şarkısının yanı sıra "Sîsîlé" şarkısı da usta müzisyen Cemil Qoçgirî'nin temburu ile canlı olarak kaydedilmiş.

Hala dinlemediyseniz Sony Music Classical etiketiyle müzik marketlerde bulabilirsiniz!

Konser tarihleri;
19 Haziran Şişli Kent Merkezi Sahnesi Saat 20:00

14 Mayıs Antalya AKM Aspendos Salonu Saat 21:00
15 Mayıs Şişli Kent Sineması Kültür Merkezi Saat 20:00

Yorumlar