Kısa Film Festivali başlıyooor!

Akbank Kısa Film Festivali bugün başlıyor. 20 Mart'a kadar sürecek olan festival; 16 ülkeden 97 film, 21 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışmalarıyla kapılarını bugün açıyor.
Festivalin "Kısadan Uzuna" bölümünün bu yılki konuğu, başarılı yönetmen Mehmet Eryılmaz. "Belgesel Sinema" bölümüne ise usta yönetmen Derviş Zaim konuk oluyor. Fransa ve Amerika'da film danışmanlığı yapan Hayet Benkara, bu yılki "Deneyimler" bölümünün konuğu.
10 gün sürecek olan festivalin bu yılki söyleşilerinde yer alacak konuk isimler şöyle; Çiçek Kahraman, Bora Gökşingöl, Theron Patterson, Kerem Akça, Burçak Evren, Engin Ertan, Zeynep Özbatur Atakan, Enis Köstepen, Savaş Ünsal, Nimet Atasoy, Başar Dengiz, Bahar Kerimoğlu...
Festivalin atöyle çalışmalarında ise oyuncu koçu Ümit Çırak ile "Oyunculuk Atölyesi", görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ile "Görüntü Yönetmenliği Atölyesi", Burak Göral ile "Senaryo Atölyesi" ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak ile "Film Jeneriği Tasarımı" atölyesi ile kısa film severlerle olacak.
Farklı kültür ve düşünceyi bir araya getiren festivaldeki tüm gösterim ve etkinlikler Akbank Sanat'ta gerçekleşecek ve ücretsiz olarak izleyiciye ulaşacak.
Birbirinden özel ve başarılı kısa filmler ve etkinliklerle dolu festivalin programı http://www.akbanksanat.com/kisa-film-festivali/program/tarih sitesinde! Sakın kaçırmayın:)

Yorumlar