Su götürmeyen gerçek 'susuzluk'

Ekranların sevilen ve çevreci muhabiri Güven İslamoğlu'dan mesajınız var!
CNNTürk ekranlarında yayınlanan 
Yeşil Doğa programıyla Türkiye'nin çevre sorunlarını ele alan doğa sever Güven İslamoğlu'dan 
susuzluğa dair sibelizliyor.com'a özel çok önemli bilgiler...

"Kışı sıcak ve yağışsız geçiren ülkemizde öncelikle tasarruf etmeliyiz. Fransa ve Almanya tasarrufun önemini açıklayan en güzel örnekler... 

Özellikle Almanya enerji ve suyu tasarruf ederek %30 - %40'lara varan bir tasarruf sağlamış bu da ek yatırımlar yapılmasını engellemiş. Ayrıca Almanya gelecek hesaplarını yaparak nükleer santralleri kapattı. Tasarruf tedbirlerini, binalarının izolasyon sistemini arttırdı, yeşil binalar yaptı, kaçakları giderip azalttı... 
Yapılması gereken diğer önemli şey kaçakları azaltmak. Alt yapı sistemleri çok kötü hala eski metal boru kullanılan yerler var. Malesef onlar sızdırma yapıyor bunları engellemek gerekiyor.

Bu kadar su fakiri olan bir ülkede alt yapının çok sağlam olması lazım. Su tasarrufunu insanlara aşılamak gerekiyor. 

Ne yazık ki biz ekmeği de 5 - 10 tane ekmek alıp 3 - 4'ünü çöpe atan bir milletiz. Unutmamalıyız ki çöpe attığımız her şey suyla yapılıyor ve her şeyde su kullanılıyor.
Herkesin kendi kendine başkasına bakmadan bilinçli bir şekilde tasarruf etmesi gerekiyor. Araba - halı yıkama alışkanlıklardan vazgeçmeliyiz. Su sadece insanlar için gerekli değil hayvanlar için gerekli doğa için gerekli tarım için gerekli yaşamamız için gerekli. Herkes bilinçli bir şekilde tasarruf yaparsa sorun kalmayacak... "

 
Güven İslamoğlu kimdir?
1963 Ankara doğumlu. İlk, orta ve liseyi Ankara’da okudu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın – Yayın Bölümü’nden mezun oldu.
1989 – 1991 yılları arasında TRT Ankara Televizyonu ‘Gün Başlıyor’ ve ‘Akşama Doğru’ programlarında yönetmen olarak çalıştı. 1992 yılında HBB’nin kuruluşunda yer aldı. Özel Haber Dairesi’nde yapımcı yönetmen olarak görev yaptı. ‘Anten’ ve ‘Yüksek Tansiyon’ programlarının sorumluluğunu üslendi. 1993 -1994 yılları arasında Hürriyet Production’da yönetmen olarak çalıştı. ‘Arena’ ve ‘Prizma’ programlarının yönetmenliğini yaptı. 1995 yılında kamera arkasını bırakarak ekran önüne geçmeye karar verdi ve Show Tv Haber Merkezi’ne geçti. Özel haberler yaptı. 1997 yılında Star Haber Merkezi’ne transfer oldu. Özel haberlerin yanısıra Executive Producer olarak da görev yaptı. 1999 yılında CNN TÜRK’e geçti ve kuruluşunda yer aldı. CNN TÜRK’ün ilk yıllarında Executive Producer olarak çalıştı. Kuruluş aşamaları tamamlanınca 2001 yılında tekrar kamera önüne geçti. Ecevit, Kıbrıs, Yaralı Balina ve Ağrı’ya By-Pass Belgeselleri’ne imza attı. CNN TÜRK bayrağını Ağrı Dağı’nın zirvesine dikti. Türkiye’de ilk defa 4200 metreden canlı yayın yaptı. Türkiye’nin gündemine damgasını vurmuş bir çok olayda etkin görev aldı. Halen CNN TÜRK Haber Merkezi’nde Senior Reporter olarak görevine devam ediyor. 2004 yılında ekrana gelmeye başlayan “Her Yerde Bir Haber Var” programıyla bir çok ödül alan İslamoğlu, 5 Haziran Çevre Günü'nde ekrana gelmeye başlayan Yeşil Doğa programını hazırlayıp sunuyor. 

Yasal Uyarı: Tüm hakları www.sibelizliyor.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi yazı ve fotoğrafların tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Yorumlar