33. İstanbul Film Festivali için geri sayım başladııı!



Heyecanla beklenen festivalde sinemaseverleri 230’u aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları, sunumlar ve sinema dersleriyle dopdolu geçecek iki hafta bekliyor. Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği olan İstanbul Film Festivali'nde son bir yılın nitelikli yapımlarından sinemanın unutulmaz klasiklerine, usta yönetmenlerin başyapıtlarından 2014 başında gerçekleştirilen Sundance ve Berlin film festivallerinde prömiyerleri yapılan yepyeni eserlere, belgesellerden çocuk filmleri yer alacak. İKSV'nin bu yıl onuncu kez Akbank sponsorluğunda ve 5-20 Nisan tarihleri arasında
gerçekleştireceği festival 5 Nisan’da perdelerini açmaya hazırlanıyor. Festival programını merak edenler için anında öğrenme imkanı sağlayan İKSV Mobil uygulaması çok başarılı bir adım olmuş. Bunun diğer festivaller için örnek olmasını diliyorum. Vodafone Red’in katkılarıyla geliştirilmiş İKSV Mobil uygulamasnı AppStore ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilirsiniz. Açılışını 4 Nisan Cuma akşamı NTV’den yayımlanacak olan festivalin ilk filmi Stephen Frears’in son filmi Philomena / Umudun Peşinde olacak.
Ayrıca bu yılki “Özel Gösterim: Türk Klasikleri Yeniden” bölümünde ise Yavuz Tugrul’un başrollerini hayranı olduğum Şener Şen, Uğur Yücel ve Sermin Hürmeriç’in oynadığı 1987 tarihli melodramı "Muhsin Bey" filmini izleyeceğiz.  Biletlerinizi Biletix ile Atlas ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden temin edilebilirsiniz. Festivalle ilgili tüm gelişmeler http://film.iksv.org/tr adresinde!

Yorumlar