İstanbul'da Viyana Sahnesi!

Olga Esina & Kirill Kourlae
Wiener Walzer Final

Bebek Parkı çok özel bir gösteriye sahne oluyor. Sanat şehri Viyana’dan Boğaziçi’ne bir yaz selamı olarak gerçekleşecek olan gösteri 21 Haziran Cumartesi günü saat 17.30'da Bebek Parkı'nda sergilenecek.

İstanbul'lulara Viyana'yı getirecek olan bu çok özel gösteride Üsküdar Karadeniz Dans Topluluğu ve Viyana Devlet Opera Balesi de yer alcak. Gösteride büyüleyici diyagramlardan oluşan bir resim meydana getirilerek aynı zamanda dans adımlarının kaydedildiği kâğıt üzerinde ise dans gösterisi sunulacak.
Perulu sanatçı Luis Casanova Sorolla ait olan bu fikir, renk pigmentleri ile bezenmiş bir zemin üzerinde dans edilerek izleyicilere tam bir görsel şölen sunuyor. Viyana Devlet Opera Balesi dansçılarının tasarladığı bu klasik koreografiyle bir Viyana Resmi ortaya çıkaracak.

Gösterinin ardından saat 19.00'da Viyana’nın dünyaca ünlü vals topluluğu Wiener Walzer sahneye çıkacak. 20.30’da ise Üsküdar Karadeniz Dans Topluluğu kendine has tarzıyla geleneksel Türk koreografisinin bir resmini izleyicilerle paylaşacak.

Aynı zamanda iki büyük duvar tuvaline yansıtılarak daha iyi izleme imkanı sağlayan bu yaratıcı gösteri Viyana’nın geleneksel kahve kavurma işletmesi Julius Meinl tarafından servis edilecek orijinal Viyana kahvesi ile tamamlanacak. Bu güzel sanatsal ve keyifli etkinlikle haftasonunuzu renklendirebilirsiniz.

Yorumlar