Şişli Kurtuluş Lisesi Tarihinde Bir İlk

Kurtuluş Anadolu Lisesi tarihinin ilk pilav günü etkinliğini gerçekleştirdi. Yıllar sonra okulun bahçesindeki heyecan daha okula varmadan kendini hissettirdi. Anılarını anlatanlar, kimler gelir acaba merak edenlerle doluydu her yer... Bu kişilerden biri de benim:)
Etkinlik öncelikle mezun öğrencilerini bekleyen hocalarla, sohbet ederek başladı. Tüm öğrenciler anlattı liseden sonraki hayatını bir bir. Ardından konuşma başladı.
Bu yıl ilk kez gerçekleşen Pilav Günü'nünde mezun öğrencilerin yanı sıra çok değerli isimler de yer aldı. Hayatını Kurtuluş Lisesi'ne adamış okulun emekli müdürü Yakup Eyüboğlu mezunlara; okul yıllarının çok değerli olduğunu ve mezun olduktan sonra öğretmenleri ziyaret etmenin onları çok mutlu edeceğini söyledi. Konuşmanın ardından okula yıllarını vermiş ve görev yapan diğer hocalarımıza plaket verildi.

Okul müdürü Hayri Batıtürk bu yıl ilki düzenlenen bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da farklı sürprizlerle gerçekleşeceğini müjdesini verdi bizlere. Katılımın beklenenden az olması hocalarımızı üzdüğü gibi beni ve gelen arkadaşlarımı da üzdü. Bundan sonraki etkinliklerde daha çokça bir araya gelmeyi umuyoruz.
Katkıları ve davetleri için değerli hocalarım Ayla Yazgan, Fikriye Özdemir, Serpil Şirin, Kemalettin Başar'a emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, yıllar sonra bu güzel buluşma için...


Kurtuluş Anadolu Lisesi
Okulumuz binası Kurtuluş İlkokulu olarak yedi derslikli, bir binadan oluşan yapısıyla 1953 yılında öğretime açılmıştır. 1963 yılında 6 derslik ek ilave edilerek genişletilmiştir.

30 Eylül 1970’ten itibaren ikili eğitim şekline uygun olarak sabah ilkokul , öğleden sonra ortaokul biçiminde aynı binada hizmet vermeye devam etmiştir. İzleyen yıllarda mevcut binanın ihtiyacı karşılamaması sebebiyle arka bahçeye; en alt katta Spor Salonu, en üst katta konferans salonu olmak üzere 4 katlı ek bina yapılmıştır. İki bina, her kattan birbirine bağlanarak kütüphane, bilgisayar laboratuarı ve altı adet derslik bir arada tutulmuştur.

Kurtuluş Kuyulubağ Sokakta 14 derslikli yeni binanın yapılışının ardından  Kurtuluş İlkokulu 1982-1983 öğretim yılında yeni binasına taşınmıştır. İlkokulun yeni binasına taşınması ile öğretim yaptığımız binanın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yeniden değerlendirilmesi yapılarak 15 ağustos 1983 Tarihinde Devlet Lise’sine dönüştürülmüş ancak ortaoulu içerek ikili öğretimi 1985 yılına kadar devam ettirmiştir.

Lise ve ortaokul mevcudunun hızla artması üzerine 1985-1986 öğretim yılında mevcut eski ilkokul binası ve ek bağlantısı üzerine İstanbul Ticaret Borsası tarafından kat ilave edilmiştir.
Bina ve arsanın Mülkiyeti İstanbul Valiliğine ait olmakla birlikte mevcut iki bina ortaöğretime ve dolayısıyla Kurtuluş Lisesine onayla tahsislidir.

1993 - 1994 Öğretim yılında Okulumuz Klasik Lise yanında Yabancı Dil ağırlıklı Lise de hizmet vermiştir. 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılında bir senelik süreçte, 14 öğrenci ile MEGEP Pilot Proje okulu olarak  4 yıllık eğitime geçmiştir. Okulumuz 2006 yılından bu yana 4 yıllık eğitim veren Düz Lise olarak varlığını sürdürmektedir.

Yorumlar

  1. Kurtuluş lisesi adıno yaşatan, duguyan herkese cok cok teşekkür ederim. 1998 87 mezunu Ercan Akgul. Hovalarımız Yakup eyüpoğlu, matematik Nagihan hocam, edebiyat sibel sözen, iş teknik sükran girgin.. Ve aklıma gelmeyen eli öpüleai diğer melekler .. Cok guzel gunlermiş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ercan Bey merhaba,
      2006 Mezunu olarak çok mutlu oldum yazdıklarınıza, çok güzel günlerdi gerçekten. İnsan büyüdükçe daha iyi anlıyor:)

      Sil
  2. Eecan bey aynı dönem mezunu olarak hepsini şükranla minnetle anıyorum.HERBİRİ AYRI DEĞERLERDİ BİZİM İÇİN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, ne güzel yalnız değiliz böyle düşünen:)

      Sil
  3. Sibel Hanım,merhabalar. Ben de 2006 yılı mezunuyum. Ben bir öğretmenimizizrıyorum. Edebiyat öğretmenimiz vardı. Berrin Öğretmen. Soyadını hatırlayan bilen var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Emin olmamakla beraber Berrin Gencal diye anımsıyorum.

      Sil

Yorum Gönder