Viyana dansı İstanbul'da alkışlandı

Viyana şovu Viyana Turizm Derneği 21 Haziran 2014'te İstanbulluları İstanbul Bebek Parkında müzik, dans ve resim sanatlarının halka açık bir performansında buluşturdu.
 Bu güzel gösteride Üsküdar Karadeniz dans topluluğu ve Viyana devlet balesi sanatçıları dev bir kâğıt yüzey üzerinde dans ederek bir sanat eseri yarattı.
Viyana'da yaşayan Perulu sanatçı Luis Casanova Sorolla'ya ait olan "Choreography Diagrams Signapura" fikri ile Sorolla devlet operası dansçıları, üzerine boya pigmentleri serpili bir kağıt zemin üzerinde dans ederek dans hareketleri farklı grafik şekiller yaratmayı başardı.
Sanat şehri Viyana'nın Boğaz kıyısındaki İstanbul'a bir yaz selamı misali Klasik Viyana müziğinin ve geleneksel Türk müziğinin verdiği ilhamla toplam üç dev ebatta resim ortaya çıktı. 


Etkinlikten saat başı notları ise şöyle;

Saat 17.30'da Viyana devlet balesinin dansçıları Johann Strauss'un dünyaca ünlü Tuna valsının ezgileriyle sahne üzerinde muhteşem izlerini bırakırken Valsı Türkiye'den bir müzik topluluğu canlı olarak çaldı. 


Saat 19.00'da Üsküdar Karadeniz dans topluluğu, Türkiye'nin geleneksel Karadeniz halk oyunlarıyla sahnenin üzerine eşsiz bir tablo oluşturarak izleyicilerden büyük alkış aldı.

Saat 20.30'daki finalde ise Viyana devlet balesinin kadın dansçıları eşsiz bir tablo yaratarak; Viyanalı balerinler Luis Casanova Sorolla tarafından tasarlanan "simasimetric" klasik dans yorumunu Carlos Pino'nun bir bestesi eşliğinde sergileyerek izleyicileri büyüledi.


İki dev ekrandan naklen gösterilen gösteride yaratılan resimlerin izleyiciler tarafından daha iyi görülmesi sağlandı. Ayrıca etkinlikte kahveseverler unutulmadı seyircilere Viyana'nın geleneksel kahvesi ikram edildi. Göze ve ruha hitap eden bu güzel etkinlik Viyana kahvesiyle daha da keyifli hale getirdi.
http://bit.ly/1owh7q5

Yorumlar