Vizyonda bu hafta hangi filmler var? (1 Ocak)

2015 yılı sinemaseverlere 4'ü yerli 7 filmle merhaba diyor. Haftanın en merak edilen filmleri ise Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı Mucize ve başrollerinde Nicole Kidman ile Colin Firth yer aldığı Uyuyana Kadar oldu.
Mucize
Senaryosu ve yönetmenliği kendine ait olan Mahsun Kırmızıgül'ün Mucize adlı filmiyle vizyondaki yerini aldı. Başrolünde Talat Bulut oynadığı filmde fakirliğin hüküm sürdüğü 1960’lı yıllarda, okumayı beekleyen yüzbinlerce çocuğun ve Egeli bir öğretmenin Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.

Uyuyana Kadar (Before I Go to Sleep)

Yönetmen koltuğunda Rowan Joffe oturduğu Uyuyana Kadar filminin başrollerinde Nicole Kidman ile Colin Firth yer alıyor.

Her gece hafızası adeta sıfırlanan Christine (Nicole Kidma), bir tarafta karanlık geçmişine ulaşmaya çalışırken, diğer yandan da kendisini öldürmeye çalışan kişiyi aramaktadır. Dürüstlüğü konusunda şüpheye düştüğü kocası Ben, şüpheliler listesinin en tepesindedir. Fakat hafızasını geri kazanma derdinde olan Christine, aslında kimseye güvenmemesi gerektiğini kısa sürede anlayacaktır. Film, dünya çapında çok satan yazar S. J. Watson’ın aynı isimle yazdığı romanından beyazperdeye uyarlandı.


Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır (Night at the Museum 3: Secret of the Tomb)
Geçtiğimiz yıl beklenmeyen ölümüyle hayranlarını yasa boğan Robin Williams'ın hayattayken tamamlayabildiği dört projeden biri olan Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır, bu hafta vizyondaki yerini alıyor. Başrolünü Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson ve Steve Coogan'ın üstlendiği filmde; Geceleri hareketlenen New York Müzesi’nde tuhaflıklar baş gösterir. Gece operasyonlarına atanan Larry'ın bunun nedenini araştırmasıyla başlayan macera filmseverlere sunuluyor.
Tut Sözünü
Oğuz Çelik'in ilk yönetmenlik denemesi olan Tut Sözünü; fantastik öğelerle, komediyi buluşturuyor. Kemal Uçar, Giray Altınok, Zafer Algöz ve Demet Özdemir'in başrollerini paylaştığı filmde onlara; Erkan Can, Mehmet Özgür, Burak Serdar Şanal ve Bülent Polat gibi isimler eşlik ediyor. Çok iki arkadaş olan Yalçın ve Bahadır'ın arkadaşlıkları, Yalçın'ın beklenmedik ölümüyle son bulur. Yalçın'ın ölümünden sonra altüst olan Bahadır'ın bir gün kapısına Yalçın'ın hayaleti gelmiştir.  Tutmadığı bir söz yüzünden arafta kalan Yalçın'a yardım edebilecek tek kişi yakın dostu Bahadır'dır.

Mısır Adası (Simindis Kundzuli)
Oscar ödüllerinde En İyi Yabancı Film dalında ilk 9'a kalan ve Gürcistan yapımı olan George Ovashvili yönetmenliğindeki Mısır Adası filminde başrollerinde İlyas Salman, Mariam Buturishvili, Irakli Samushia ve Tamer Levent yer alıyor.
Bir tarım sezonunu anlatan film, tek düze hayatları olan bir çiftçi ve torununun başına gelenleri konu ediyor.


Bir Gece
Polisiye drama olan Bir Gece'nin yönetmen koltuğunda Ulaş Yiğit Ülker oturuyor. Wilma Elles'in başrolünü üstlendiği filmde eski bir kimya öğrencisi olan Batuhan patronu Levent'e verdiği sözleri yerine getiremez.  Batuhan, ihtiyacı olan parayı bulmak amacıyla çıktığı yolda farkında olmadan altı kişinin daha hikayesine yön vermektedir. Teori ne diyordu? Altı derece! 


Kayıp Çocuk (The Captive)
Yönetmenliğini Atom Egoyan’ın üstlendiği ve senaryosunu David Fraser ile birlikte yazdığı Kayıp Çocuk filminde dokuz yıl boyunca kaçırılan kızını arayan bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor.  Başrolünü Ryan Reynolds üstlendiği filmde başarılı aktöre; Scott Speedman, Rosario Dawson, Mireille Enos, Kevin Durand, Alexia Fast, Peyton Kennedy ve Bruce Greenwood gibi isimler eşlik ediyor. 

Yorumlar