Türkiye’de ilk: Vegfest Türkiye (Ücretsiz)

Ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan vegan festivali "Vegfest" Türkiye 13 - 14 Haziran 2015 tarihlerinde Kartepe, Kocaeli’de gerçekleştirilecek. Festivalin öncelikli amacı şüphesiz veganlığı anlaşılır kılmak ve farkındalığı geliştirmek. Ayrıca festival Türkiye’nin ilk “Çiftlik Hayvanlarını Koruma Alanı” inşası hedeflenmekte. Bu projeyle; tüm ömürleri boyunca koruma alanında yaşayacak hayvanlar, “istismar, taciz, tecavüz ve şiddete maruz kalmadan ve öldürülmeden” özgürce yaşayıp, aile kurabilecekler...
Gaia Dergi'sinin organize ettiği ve ev sahipliğini Raw Gourmets International (RGI) The Raw Culinary Arts and Hospitality Institute okulları'nın yaptığı katılımın ise ücretsiz olduğu Vegfest'de; seminerler, paneller, workshoplar, belgesel film gösterimi, yoga atölyeleri, dans gösterisi, çeşitli etkinlikler ve vegan ürünlerin tanıtımı olacak.

İki gün sürecek olan bu keyifli festivalde Şef Mehmet Ak ve diğer vegan gönüllüler tarafından hazırlanacak çeşitli vegan yemekler ve vegan ürünler sunulacak. Kartepe'nin güzel doğasında harika bir gün geçirmek isteyenler bu fırsatı değerlendirebilirsiniz:)

Yorumlar