Sağlık için 'su'dan sebepler

 2010 - 2014 yılları arasında Kanal D'nin çok sevilen Doktorum programında sağlık editörlüğü yapmış biri olarak sizlere çok özel derlemelerimi sunmak istiyorum. Sağlığımız çok önemli, hepimize sağlık olsun diyerek başlayalım efendim:)
 Vücudumuzun % 70'ini su oluşturuyor. Böylesine önemli bir kaynağın vücutta eksik olması; halsizlik, uykusuzluk, istahsizlik, nabız zayıflığı ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterir.
Bu sebeple sıvı kaybetmemek için günde en az en az 2-2.5 litre su içmeye özen göstermek gerek. Çevremde malesef su içmeyi sevmeyen, çogu zaman unutan yakinlarim var bu durumu yaşayan siz değerli okuyucular için bu konuda birkac güzel onerim olacak;


* Su sisenize limon, elma, taze nane yaprakları ya da kabuk tarçın ekleyerek su içmeyi keyifli ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Tarcinin kan şekerini dengeleyici özelliği nedeniyle tatlı istegin azaltması formunuzu korumaya da yardımcı olacak aşırı yeme isteğini engelleyecektir.
* Limonlu suyun da yağ yakıcı özelliğini unutmamak gerek. C vitamini kaynağı olan limon suyu, aynı zamanda toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olarak vücudu temizler. Enerjik hissetmenizi sağlar.
* Sekerli ve asitli içecekleri hayatınızdan çıkaramıyorsanız az için özellikle bu tarz içecekleri yemekle içme alışkanlığından vazgeçin.
* Kendi iceceginizi kendiniz hazırlayın. Limonata, komposto gibi...
* Soda için tabi meyvesiz olandan :) İçine limon, nane ya da elma dilimi atarak da icebilirsiniz.
* Ayran için. Ozellikle kendi yaptığınız yoğurttan olursa daha güzel olur. Ayrana taze nane yaprağı katarak daha ferah bir hale getirebilirsiniz.
Tabi bu önerilere aşırı tuzlu ve yağlı yiyeceklerden uzak durmanız gerektiğini de eklemeliyim. Bu dönemde daha çok meyve ve sebze tüketmek gerek. Salata ve zeytinyağlılara ağırlık verin.  Serin ve nemli ortamlarda bulunmaya dikkat edin ve ağır egzersizlerden kaçının.

Sağlıcakla kalın:)


Yorumlar

  1. Güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. İlginiz ve değerli yorumunuz için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. işime yarayacak faydalı bilgiler için teşekkürler.
    sağlıklı günlerde kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz ve rakibiniz için ben teşekkür ederim:) mutlu ve sağlıklı günler 🎈

      Sil

Yorum Gönder