Versus Tiyatro'da Aralık ayında hangi oyunlar var?

Versus Tiyatro, 2013 yılında LAU Theatre Festival’inde sahne almıştır. Versus Tiyatro; Beyrut’ta bulunan Harold Pinter’ın yazdığı "Bi Tek Daha" oyununun yönetmenliğini Metin Balay'ın üstlendiği; "Victor" rolünü Kubilay Çamlıdağ'ın oynadığı ve Nicolas" rolünü ise Kayhan Berkin’in canlandırdığı oyunun çıkışında "Rabbit Hole" adlı mekanda bir sohbet esnasında gelişen deneysel çalışmalar yapmak için kurulmuş bir tiyatro grubudur...

İstanbul’da yeniden biraraya gelen Metin Balay, Kubilay Çamlıdağ ve Kayhan Berkin üçlüsü Versus’un ilk prodüksüyonu olarak aynı oyunu sergilemeye karar vermiş,ancak bu oyunun hakları başka bir tiyatro grubunda bulunduğundan, Versus o sıralarda provaları devam eden Metin Balay’ın yönettiği, Kayhan Berkin ve Olcay Yusufoğlu’nun oynadığı "Vietnam’a Sevgiler" oyununa yönelmiştir.

14 Ocak 2014 tarihinde Talimhane Tiyatrosu Şişli Blackout Sahnesi Küçük Salon’da sahne hayatına başlayan Versus, 2013 / 2014 sezonunun ikinci yarısında "Vietnam’a Sevgiler" oyununu bu  sahne de düzenli olarak sergilemiştir.

İkinci prodüksiyonu Woyzeck’in provalarını Talimhane Tiyatrosu Şişli Blackout Sahnesi Büyük Salon’da 2014’ün yaz sezonunda gerçekleştirmiş olan Versus, Metin Balay’ın süpervizörlüğünü yapıp Kayhan Berkin’in yönettiği "Woyzeck" oyununu 8 Kasım 2014 tarihinde Talimhane Tiyatrosu’nda ilk kez seyirciye sunmuştur.

2014 / 2015 tiyatro sezonunun son ayı olan Aralık'ta Versus Tiyatrosu programı ise şöyle;
11 Aralık Woyzeck 
18 - 25 Aralık Aziz Nesin / Kısalar
19 - 26 Aralık Hamlet
21 Aralık Vietnam’a Sevgiler

Oyunlar Talimhane Sahnesi'nde gerçekleşecek. Biletler Biletix'de ve gişede, yerilerinizi ayırtmayı unutmayın:)

Yorumlar