Dhafer Youssef 6 Mart’ta Cemal Reşit Rey Sahnesi'nde!

Dhafer Youssef, Tunus'ta bir sahil kasabasında kendi imkanlarıyla yaptığı oyuncak uduyla radyoda duyduğu şarkıları çalmaya çalışarak başlamış müzik hayatına. Nota yazmayı ve okumayı bilmeyen sanatçı 19 yaşında düğünlerde şarkı söylerek sahneye adım atmış, yaşadığı tüm ekonomik zorluklara rağmen müziği bırakmamış ve ve hayatımızda eşsiz müziğiyle yer almıştır. Şarkıları en acı ezgilerle başlayıp genelde ritmik ve canlı sonlanıyor müziğinde yaşadıklarının etkisini görmek mümkün... Eşsiz vokal ve unutulmaz ezgileriyle konserlerinin her dakikasında tam anlamıyla ruhu besleyen bir etnik caz ziyafeti yaşatan Dhafer Youssef'e hayran kalmamak imkansız. 

Dünya çapında elli binden fazla satan son albümü Birds Requiem'in (Kuşların Ağıdı) ardından Tunuslu sanatçı Dhafer Youssef New York'taki efsanevi “Sear Sound” stüdyosunda ve hiç şüphesiz New York caz sahnesinin ortaya çıkarttığı en iyi müzisyenlerle 16 Eylül 2016 tarihinde "Diwan of Beauty and Odd" albümünü çıkardı. "Diwan of Beauty and Odd" albümünde sanatçıya, piyanoda Aaron Parks, basta Ben Williams, davulda Mark Guiliana ve trompette Ambrose Akinmusire eşlik etti.

Dhafer Youssef, “Diwan of Beauty and Odd” albümünde yer alan 11 beste ile dinleyicilerine; oryantal etkilerle New York şehir havasını harmanladığı muhteşem ve ulvi bir yolculuk vadediyor. Geleneksel ve çağdaş etkilerin elektrikler saçarak buluştuğu bu albüm, her ne kadar üstü kapalı olarak verilse de evrensel bir barış çağrısıdır.

İşte bu özel ve eşşiz müzik ziyafetiyle Dhafer Youssef, 6 Mart’ta  Cemal Reşit Rey Sahnesi'nde (CRR) sahne alacak. Biletler Biletix'te!

Dhafer Youssef Albümleri
- Blue Planet - Peace for Kabul (with Lenny MacDowell and Hakim Ludin) (1997)
- hot ROOM (also featuring Otto Lechner, Wolfgang Puschnig, Achim Tang) (1998)
- Malak (1999)
- Electric Sufi (2002)
- Digital Prophecy (2003)
- Odem (with Wolfgang Puschnig and Jatinder Thakur) (2005)
- Divine Shadows (2006)
- Glow (with Wolfgang Muthspiel) (2007)
- Abu Nawas Rhapsody (2010)
- Birds Requiem (2013)
- Diwan of Beauty and Odd (2016)

Yorumlar