Gerçek Ne? sergisi 3 - 13 Haziran'da Erva Art Gallery'de


Sanat eseri cevaplardan değil. Sorulardan kurulu bir yapıdadır. 
                                                                Eugène Ionesco.

Ionesco'nun bu sözünden yola çıkan; Hülya Sözer, Yağmur Yılan, Aytug Sertsarı, Zafer Malkoç, Hasan Sarıtaş, Dogukan Çiğdem, Deniz Defne Acerol, Serkan Küçüközcü ve Nesli Türk'ün "Gerçek Ne?" isimli sergisi 3 Haziran Cumartesi günü Erva Art Gallery'de ziyarete açıldı.

Cihangir Art Project ve Erva Art Gallery'nin ortak projesi olan Gerçek Ne? sergisini 3 - 13 Haziran 2017 tarihlerinde Pazar günleri hariç her gün 12.00-18.00 saatlerinde ziyaretçilerini bekliyor.

"Gerçeğin daima bir arayış içinde olduğu evrende, sorular var olmaya devam edecektir. Bu bağlamda, 19. Yüzyıl'da düşünürler tarafından sorun haline gelmiş, varlık tartışmasını referans göstermek doğru olur. Öz arayış, sanatçıların üretimlerindeki süreçlere tanıklık eden bir şeydir. Öz olarak var olan bir şey de, özel olana aittir. Sanatsal eylemleriyle bu özü kavramaya çalışan sanatçılar, üretimleriyle var olmaktadır. Modern estetiğin kurucusu Baumgarten; duyuların gerçekliğine dair, bize sağladığı bilginin felsefesine ulaşmanın estetikle var olabileceğini söylemiştir."






Yorumlar