Önce Kahvaltı Sonra Okul


Ayın en önemli günü geldi çattı. Bugün okullar açılırken evde de anneleri çocukları için kahvaltı hazırlama telaşı sardı.
Günün belki den en önemli olan öğünü kahvaltı, çocukların ihtiyacı olan enerjinin sağlanmasında büyük bir rol oynuyor. Ancak okula gitmeden önce, erken saatlerde kahvaltı yapmak da zor olabiliyor. Bizler de çocuklar severek kahvaltı yapsın diye sizlere birkaç öneri sıraladık :)

Çocukların kahvaltıda tüketecekleri 1 bardak süt, 1 adet meyve ya da sebze, gün boyunca zinde kalmalarına yardımcı olurken beslenme çantalarına ekleyeceğiniz bir tam buğdaylı tost, bir taze meyve suyu ise ara öğünlerinin verimli geçmesine yardımcı olur.

Muffin Omlet
Sabah kahvaltılarını eğlenceli hale getirecek, çocukların çok seveceği enfes bir tarif hazırladık. Güzelce çırptığınız yumurta ve sütün içerisine peynir ve kırmızı biberi eklediğiniz harcınızı muffin kaplarına koyduktan sonra fırında pişirin. Lokma lokma lezzet muffin omletiniz hazır, afiyet olsun.

Ekmekler 
Çocuklarınıza, gün içerisinde enerji ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olacak, karbonhidrat kaynağı ekşi mayalı ekmekler ile leziz tostlar, sandviçler hazırlayabilirsiniz.

İçecek
Bizler sabah kahvaltılarımızda çayı çok sevsek de çocuklara kahvaltılarında taze sıkılmış meyve sularından vermek onların gün içerisinde dinç kalmalarında yardımcı olur. Kahvaltılarınızda ya da beslenme çantalarınızda taze içeceklerden bulundurabilirsiniz.

Hepsi ve daha fazlası Tazedirekt.com'da sizleri bekliyor. Kaçırmayın!

Yorumlar