80'li yıllarda yaşanmış bir makinistin hikayesi Locman 9 Mart'ta vizyonda!


Senaryosunu Şükrü Alaçam ve Mine Ölce Çakan'ın yazdığı ve yönetmenliğini de Şükrü Alaçam'ın üstlendiği Locman filmi 9 Mart'ta sinemaseverlerle buluşuyor...

1980 yılında geçen bir makinistin hikayesinin anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Alican Yücesoy, Yeliz Kuvancı, Nergis Çorakçı, Cem Cücenoğlu, Nisa Aksongur ve İlker Kabaoğlu yer alıyor.

Yönetmen Şükrü Alaçam'ın ilk filmi olan Locman; zorluklara karşı direnen bir ailenin; sevgi ve dostlukla nasıl hayata bağlandığını izleyeceğimiz Locman 9 Mart'ta vizyonda olacak. Kaçırmayın!


Makinist Uğur (Alican Yücesoy), depo şefliğine terfi eder ve tayini Divriği’ye çıkar. Eşi Handan (Yeliz Kuvancı) ve çocuklarına, hem terfi hem de lojman çıktığı müjdesini verir. Handan konforlu bir hayata kavuşmayı umarken, çocukları Burak (İlker Kaboğlu) ve Berrak (Nisa Sofia Aksongur), yeni bir maceraya atılmanın heyecanı içerisindedir. Divriği’ye varıldığında, lojman sakinlerinin henüz çıkmadığı anlaşılınca Uğur’lar ortada kalır. Lojman boşaltılana kadar başka bir çözüm bulmak zorundadırlar.

Demiryolcu aileleri, sevgiyle kenetlenmiş, zorluklara beraberce göğüs geren, her koşulda birlik olmayı başarabilen insanlardır. Ne var ki rayların arasında yaşam kolay değildir...

      

Yorumlar