Yaşanmış Bir Hikayeden Beyaz Perdeye: LOCMAN


Yazarımız Kenan Özgür Yaşar 7 Mart Çarşamba Beyoğlu Atlas Sineması'nda gerçekleşen Locman filminin özel gösterimini sizler için değerlendirdi...



Geçen gün bana ulaşan bir davet üzerine teşrif ettiğim 'Locman' filminin galasını anlatmak istedim. Taksim Atlas Sineması'nda gerçekleşen gala için harika bir organizasyon düzenlenmiş. İş, medya, sanat dünyasından birçok başarılı ismi ağırlayan organizasyon aynı zamanda sinema severleri de bir araya getirmiş oldu. Misafirler için hazırlanan kokteyl süresince keyifli dakikalar geçirerek oyuncuların birkaçı ile konuşabilme şansımız da oldu.


Alican Yücesoy ve Yeliz Kuvancı'nın başrollerini paylaştıkları ve Nergis Çorakçı, Coşkun Çetinalp gibi usta isimlerin de yer aldığı yapıtın yönetmen koltuğunda ise Şükrü Alaçam oturmakta.

Yaşanmış bir hikayeyi anlatan filmde devlet memuru olan bir makinistin hayatı, ailesini geçindirebilmek için katlandığı zorluklar, tayin sonrası başka bir yere yerleşme sürecinde karşılaştıkları ilginç olaylar filmimizde gözler önüne serilmekte.

Filmde çok ince espriler yakalamanız mümkün. Bazı yerler kahkaha attıran cinsten doğrusu. Komediyi, trajediyi; hüznü ve sevinci bir arada, aynı potada eriterek seyirciye sunan yapıt, gerek teknik açıdan gerekse senaryo açısından benden tam not almış durumda.

Bana kalırsa filmin en güzel yanı insan, mezhep, cins, ırk ayrımcılığına karşı bir dik duruş sergilemesiydi. Ne olursa olsun insanların kulaktan dolma bilgilerle ön yargılar edinerek; olgulara, diğer ırk yahut kökenden insanlara hatta hayvanlara dahi önceden edindikleri ön yargı kalkanlarıyla yaklaşmak yerine öncelikle onları tanımayı, onlarla arkadaşlıklar kurmayı empoze ediyor film.

Bu arada söylemeden geçmek olmazdı. Harika oyunculuk yeteneğine sahip minik oyuncularımızın filme katkısı inanılmaz derecede güzel. İçlerinden biriyle fotoğraf çekme şansımız da oldu. Minik oyuncumuzun filmdeki ismi Zülfikar. Gelecek vaadeden bir yetenek gerçekten. Onlar yakalamaca oynarken en azından biriyle de olsa fotoğraf çekinmek bizim için güzel bir şans. Bu arada minik starımızın üstünün dağınıklığına o yüzden aldırmayın. :)

Gayet hızlı ve çarpıcı bir sona sahip olan Locman filminden çıkarken aklınızda birkaç soru kalabilir. Aynı zamanda şoka da uğrayabilrsiniz. Bence bu kadar spoiler gayet yeterli. 9 Mart yani bugün tarihiyle  Kesinlikle ve kuvvetle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Filmi hazırlayan tüm ekibin emeklerine ellerine sağlık.

Ayrıca bizi çok güzel bir şekilde ağırladıkları için Zeynep Göktürk ve Ekibine çok teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.

Yorumlar

  1. Etkili bir sunum ve başarılı bir çalışma, kutlarım...
    İş filmi seyretmeye kaldı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degerli yorumunuz icin çok teşekkür ederiz Kenan Bey💐

      Sil

Yorum Gönder