Leyla Küçük Resim Sergisi 4 Mayıs'ta Galata Academy'de



Leyla Küçük, Almanya'dan sonra İstanbul'da 4 Mayıs'ta yeni sergisini açıyor... Sanatçı, İstanbul'un tarihi semti Galata'da farklı dönemlerinden oluşan çalışmalarıyla, sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi, 27 Mayıs'a kadar Galata Academy 'de görülebilir. Sergi süresince canlı performans ve sanatçı konuşmaları yapılacaktır. Adres: Lüleci Hendek Caddesi No:56 Galata / Beyoğlu / İstanbul

Resmime sezgilerimle yaklaşırım. Önce yüzeyi boyarken olabildiğince soyut düşünmeye çalışırım. Leke (tachiste) özgürlük sağlar. Boyanın tüm olanaklarını kullanırım. Zaman zaman kazırım, silerim, spatül kullanırım. Daha çok tuval paletim olur. Rastlantıların peşinden giderim ama söylemek isterim ki bu bilinçaltımdır, tasarıdır. Betimlemekten çekinirim. Öykü anlatmak değil resimsel bir olgu kurmaya çalışırım. Aragon'un dediği gibi "Bir sanatçının önemi, görsel dile getirdiği imlerin (signe) zenginliğiyle ölçülür. Doğadan yola çıkarım ama empresyonistlerin doğayla kurdukları ilişki gibi değildir bu. Daha çok iç manzaralardır. Paul Klee "sanatçı görünmeyeni görünür kılar "der. Bense görünür olanın duyumsanır olmasını isterim. Figürlerim uzam-zaman arasında bir yerdedir. Hangi zaman diliminde yaşarlar, nerede durur, nereye gider, nereden gelirler. Atmosfer yaratmaya çalışırım, boşluklar kurgularım. Boşluklar beni özgürleştirir. Resmimde grinin tüm varyasyonlarını denerim. Grilerim renge hizmet eder. Renk de ışığa. Renk ışıktır, ölçülü kullanırım.
 Leyla Küçük







Yorumlar