21. Uluslararası Likya Kaş Kültür & Sanat Festivali 29 Haziran'da!

Kaş Belediyesi'nin geleneksel Likya Kaş Kültür & Sanat Festivali 29 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek...

21. Uluslararası Likya Kaş Kültür & Sanat Festivali'nin programı ise birbirinden özel etkinlikler içeriyor.

Festivalde yüzme yarışması da olacak. Katışmak isteyenler için ayrıntıları iletiyorum.
Kaş biletlerinizi almayı unutmayın, festivali kaçırmayın!

XIV.  ULUSLARARASI MEİS – KAŞ YÜZME YARIŞMASI
YARIŞMANIN İÇERİĞİ :
Türk topraklarına en yakın Yunan adası olan Meis adasının limanından, Kaş ilçesi limanına kadar  olan yüzme yarışmasıdır. Kat edilecek uzaklık 7100 m’dir.
Yarışma, Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslar arası Likya/Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 1 Temmuz 2018  ( Pazar ) günü saat 09.00 Meis adasından başlatılacaktır.

YARIŞA KATILMA ŞARTLARI :
1. 18 yaşından küçük yarışmacılar için noter onaylı muvafakat name
2. Meis - Kaş yüzme yarışı uzun bir yarıştır, daha önce bir açık deniz yarışını  tamamlamış olmak tavsiye edilir.
3. Sağlık problemi olmamak (lisansı olmayan tüm yarışmacılar yarış günü sağlık raporlarını yanlarında bulunduracaktır.)
4. Yüzme veya triatlon lisansına sahip olanların ayrıca sağlık belgesi almasına gerek yoktur.
5. Yarışmaya başvurular online olarak Kaş Belediyesi resmi web sitesi www.kas.bel.tr üzerinden 10.06.2018 tarihinde akşam saat 21.00 da başlayacak ve 14.06.2018 günü 24.00 da sona erecektir.  Yarışma başvuru linki açıldığında lütfen sizden istenen kimlik ve iletişim bilgilerini eksiksiz olarak doldurunuz.  Kontenjan 350 kişidir.
6. 2018 yılı sonuna kadar geçerliliği olan pasaport yeterlidir.
7. Pasaportların 26.06.2018 tarihine kadar Belediyemiz Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.
Adres: Andifli mahallesi Eski hastane Caddesi No:18 Kaş Kültür Evi
Tel: 02428363751
E-mail: kulturvesosyalisler@kas.bel.tr
Pasaportların gönderi ücretleri (kargo) belediyemize aittir.
NOT: (Anlaşmalı kargomuz MNG kargodur.)
8. 15 TL Yurtdışı Çıkış Harcı Belediyemiz tarafından karşılanacaktır.
9. Ön başvurusunu online olarak yapan yarışmacılar web sayfasında isim listesi yayınlandıktan sonra belirtilecek olan hesap numarasına yarışma ücreti olan 130,00 TL’yi yatırdıktan sonra yarışmaya katılabileceklerdir.
10. Yarışma günü tüm yarışmacılar kimlik, varsa lisans yoksa sağlık raporu, 18 yaşından küçük yarışmacılar muvafakat namelerini yanlarında bulunduracaklardır.
11. Bütün yarışmacılar, yarışmadan önce " feragatname " dolduracaklardır. Bu işlem yarışmadan önceki toplantı sırasında veya yarışma sabahı yapılabilir.
12.  Istenilen belgelerin belirtilen tarihe kadar belediyemiz gerekli müdürlüğe ulaştıramayanlar, yarışmaya  katılamayacaklardır.
Double- triple geçişler yapılamayacaktır. Lütfen ısrarcı olmayınız.

NOT : Yarışma toplantısı 30.06.2018 Cumartesi saat 19:00 de Kaş Belediyesi toplantı salonunda olacaktır.

ÖNEMLİ : 29.06.2018 Cuma günü Belediye Toplantı Salonunda 09.00 dan itibaren 30.06.2018 saat 18.00 a kadar kayıt masası kurulacak ve çip dağıtımı ile evrak kontrolü yapılacaktır. Yarışmacılarımızın Kaş’a varış saatlerini buna göre ayarlamaları önemli çünkü bu saatten sonra çip dağıtımı teknik sebepler nedeni ile yapılamayacaktır.

YARIŞMANIN DETAYLARI
* Yarışmacılar  yarış günü saat 07.00 da Kaş Limanı Sahil Güvenlik yanında toplanacak, numaraları kontrol edildikten sonra sırayla teknelere alınarak Meis adasına  götürülecektir. Saat 09.000 da yarışma başlayacak ve 13.00 civarında bitecektir. Tüm yarışmacılar kıyıya çıktıktan sonra en geç saat 14.00 da madalya töreni yapılacaktır. Bu nedenle yarışı tamamlayanların Kaş’tan hemen ayrılmaması önemli, yaş gruplarına göre madalya hak etmiş olabilirler.
* Daha önceki senelerde yarış 1 saat 34 dak.  ile 3saat 45 dakika arası yüzülmüştür. Yarışmanın güvenliği açısından, sürenin aşılması durumunda sonda kalan yarışmacılar, teknelere alınırlar.
* Yeterince antrenmanlı ve deneyimli değilseniz bu yarışa lütfen katılmayınız. Çok gerilerde kalarak diğer yarışmacıların güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz.
* Yarışma süresince, tutunmamak kaydıyla,  kano veya teknelerden su ihtiyacı giderilebilir.
* Yarışmada bone zorunlu olup, yarışmacılar kendileri temin edebilecekleri gibi Belediyemiz tarafından verilecek olan boneleri de kullanılabilirler.
* Yarışmada wet suit yasaktır. Normal mayo veya tri suit kullanılabilir.
* Yüzme yaş gruplarına ve cinsiyete göre kategorilere ayrılacaktır.
* Yüzme kategorilerinde ilk üçe girenlere  madalya verilecektir.
* Yarışma sırasında yüzücülerin güvenliği özel ve resmi kuruluşların tekneleriyle sağlanacaktır. Teknelerde gerekli donanım ve personel bulunacaktır.
* Daha fazla detay teknik toplantıda verilecektir.

Yorumlar