Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 24 Ekim'de başlıyor!



Dünyanın en renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da buluşturan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 24 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor...

Organizasyonluğunu İstanbul Karagöz Kukla Vakfı'nın üstlendiği festival Unesco kültür mirası taşıyıcısı uluslararası kukla ve Karagöz ustası Cengiz Özek Genel Sanat Yönetmenliğinde 24 Ekim ­‐ 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

21. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, İtalyan Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Cervantes Kültür Merkezi, Akbank Sanat , Sahne Pulcherie, Çekül Vakfı işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Festivalde yer alacak gruplar:
Bosna Hersek’ten Pozoriste Mladih, 
İspanya’dan David Zuazola
İtalya’dan La Bottega Teatrale
Çin’den Chen Xi, Tayvan’dan The Flying Group Theatre
Portekiz’den Dom Roberto Tiyatrosu
Portekiz’den Dom Roberto, S. A. Marionetas
Hong Kong’tan The Skybird Tiyatrosu
İran’dan Ebrahem Shakeri
Türkiye’den Cengiz Özek, Tiyatro Gülgeç

Festivalde yer alan dünyaca ünlü gruplar; Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulchérie, Deniz Müzesi Sahnesi, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi ve çeşitli semtlerde okul okul salonlarında seyirciyle buluşacak.

Aynı zamanda Kukla Festivalinin kurucusu ve sanat  yönetmeni olan Cengiz Özek Karagöz sanatıyla karşılaşmasının 40. Yılını festival çerçevesi içinde kutlamaya hazırlanıyor. 
Dünya kukla sahnelerinde önemli bir seyirci kitlesine sahip olan Özek, kukla oynatımındaki üstün başarısından dolayı uluslararası onlarca ödüle layık görüldü. Festivalde, Özek’in artık klasikleşmiş oyunlarından çöp canavarı ve Büyülü Ağaç adlı oyunlarını izleme olanağı bulurken, Bosna Hersek'te sahneye koyduğu günümüzle paralellikler taşıyan modern bir Karagöz uyarlaması olan "Sihirli Lamba" adlı oyununu  Sırpça ve  Bosnalı aktörlerden festivalde izleyebileceğiz...

Festival biletlerini www.kuklafestivali.com, biletinial.com sitesinden alabilirsiniz. Akbank Sanat’ta gerçekleşecek  gösterimlerin biletleri ise biletix.com'dan satışa sunuluyor. Ayrıca oyun başlamadan bir saat önce salon girişlerinden bilet temin edebilirsiniz.


Sakın kaçırmayın, kuklaya ayıracak bir saat her zaman bulunur...      

Yorumlar