3 Deyince Grubu'ndan Bipolar Bozukluğa Özel Albüm


2015 yılında Antalya’da kurulan grup “3 Deyince” grubu bipolar bozukluğa dikkat çekip, farkındalık yaratarak toplumun bilinçlenmesini, bipolar bozukluğa sahip bireylerin etiketlenme kaygısı taşımadan toplumda aktif olarak yer almasını sağlamayı amaçlayan “Bipoların Günlüğü” albümünü çıkardı. Arpej Yapım etiketiyle yayınlanan "Bipoların Günlüğü" albümünde Minareden Atla, Avuç İçlerim, İçim Darlandı, Beni Affet, Önümden Çekilin, Kırılgan, Rap Rap, Bakırköy adlı 8 parça bulunuyor. Albüm'de Mustafa Mahir Düştegör, Nefesli Çalgılar'da Kutluhan Akbaş, Gitar'da Onur Akova, Bas Gitar'da Ataç Keziban, Davul'da Mustafa Sanlı adlı sanatçılar yer alıyor.

Sınırları zorlayan rock soundunun dışında farklı enstrümanlarla zenginleştirilmiş albüme yaylılarda Gündem Yaylı Grubu, Trombon ve trompette Hasan Gözetlik, klarnette Ozan Tura eşlik ediyor. Dinleyicisine farklı duygular ve tınılar yaşatan “Bipoların Günlüğü” albümünün ilk klibi Devrin Usta yönetmenliğinde “Bakırköy” isimli şarkıya çekildi. Devrin Usta'nın yönetmenliği yaptığı  "Bakırköy" isimli şarkının videosu 24 Ocak'tan beri klibiyle netd müzik'te yer alıyor. Şarkının söz ve müziği Kutluhan Akbaş'a ait.

Kaynak: Erol Ünal




BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?

Bipolar bozukluk  iki ayrı hastalık dönemleriyle karakterize bir ruhsal bozukluktur. Bu hastalık dönemlerinden bir tanesinde taşkınlık, diğerinde ise depresyon bulunmaktadır. Taşkınlık dönemi duygu durumun çok yükseldiği, hastanın aşırı coşkulu olduğu dönemdir. Bu dönemde hastada abartılı önemli düşünceler veya ayağı yere basmayan projeler, kendini olduğundan çok daha yüksekte hissetme, büyüklük düşünceleri, düşüncelerin hastanın zihninde adeta yarışması, kendini aşırı enerjik hissetme, uyku gereksiniminde azalma, hatta uyku gereksinimini inkar etme, sonuçlarını düşünmeden heyecanlı veya eğlenceli faaliyetlere kalkışmak, çok fazla para harcama, aşırı hızlı araba kullanma görülen belirtilere örnektir. Diğer yandan depresyon dönemi ise yukarıda yazılan durumun tam tersidir. Depresyonda ise hastada mutsuzluk, karamsarlık, umutsuzluk, özgüvende azalma, değersizlik hissetme, abartılı suçluluk veya pişmanlık duyguları, eskiden zevk aldığı faaliyetlerden zevk alamama, iştahsızlık veya uykusuzluk gibi değişiklikler, ölüm ve intihar düşünceleri, bedeninde nedeni açıklanamayan ağrılar ortaya çıkabilir.Birbirlerine zıt gibi görünen bu iki hastalık dönemi yatışma ve alevlenmelerle seyreder. Hastalık dönemleri dışında ise hasta hemen tamamen normale döner.  Ortalama başlangıç yaşı 20–25 arasındadır. Bipolar bozukluk hastalığına dikkat çekmek için 30 Mart, tüm dünyada Dünya Bipolar Günü olarak kutlanıyor. En ünlü bipolar hastasi Vincent Van Gogh'un doğum günü olan 30 Mart'ta bipolar bozukluk hastalığı için farkındalık yaratılması amaçlanıyor. 




Yorumlar