Bebek bezi değiştirme sıklığı ne olmalı?



Uzmanlar yeni doğan bir bebeğin bezini, gündüz ağırlıklı olmak şartıyla günde 6 ya da 7 defa olması gerektiğini söylüyor. Ancak bu durum sizi şaşırtmasın çünkü yeni doğan bebekler altlarını daha fazla pisletebiliyorlar:)
6 aylık ve üstü bebekler için ise bez değiştirme sıklığının günde 3 ya da 4 defa olması gerektiğini söylüyor elbette ishal, diş çıkarma dönemlerinde bu sayı artabilir.


Bez Değişirken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
* Altını ıslatan bebeğinizi yıkayarak temizlemek en sağlıklısı olacaktır. Bu durum pişik sorunundan koruyacak. 
* Yıkama imkanınız yoksa ıslak mendille temizleyip, pişik kremi sürerek bebeğinizin cildini koruyabilirsiniz.
* Bebek bezini; bebek bezi ile bebeğin karnı arasına iki parmağınız rahatça sığabilecek şekilde kapatmalısınız. Ne çok sıkı ne de gevşek bu ayara çok dikkat etmeli.
* Uyumadan önce bebeğinizin altını değiştirerek; gece sızıntı yaşamasını ve altını ıslatması nedeniyle uykusunun bölünmesini önlemiş olursunuz.
* Farklı bir markaya geçtiğinizde mutlaka bebeğinizin altını yıkayıp pişik kremi sürerek yavrunuzu bez markası değişiminden kaynaklı pişikten kurtarmış olursunuz.
* Erkek bebeğinizin altını değiştirirken özel bölgesini bebek bezi beziyle örterek, sürpriz şekilde ıslatılmayı önlersiniz.
* Eğer sık sık sızıntı yaşamaya başladıysanız sevinebilirsiniz bebeğiniz büyüyor o zaman bir sonraki bebek bezi bedenine geçmenizin vakti gelmiştir.


Yorumlar