Google Timsah Avcısı'nı doğum gününde unutmadı


Google, Timsah Avcısı Steve Irwin'i 57. doğum gününde çok özel bir doodle ile andı....

Steve Irwin kimdir?

22 Şubat 1962'de doğan Avustralyalı Steve Irwin hayvansever yönüyle hepimizin gönlünü kazandı. Dokuz yaşından beri timsahları güreşmeyi öğrenen Steve Irwin, Queensland Avustralya Eyaletindeki Sunshine Coast'ta Beerwah Sürüngen Parkı'nı açtı ve eşiyle orada tanıştı. Eşi Terri ile birlikte yaptıkları The Crocodile Hunter (1996–2007) programı ile adını dünyaya duyurdu.



Irwin ve ailesi, hayatlarını, vahşi doğayı araştırmaya adadı. 2006 yılında henüz 44 yaşındayken Büyük Set Resifi’nde yeni bir belgesel çekiminde bir vatoz saldırısında hayatını kaybetti. Hayatını hayvanları keşfetmeye ve anlamaya çalışan Steve Irwin'in bir vatozun saldırısıyla yaşamını yitirmesi daha da üzücü oldu.
Her programını kaçırmadan izleyerek büyüyen bir nesilin çocuğu olarak onun sayesinde yılanları ve timsahları sevdiğimi söylebilirim.


Şimdi babalarından miras kalan bu özel görevi devralan kızı Bindi Irwin ve oğlu Robert Clarence Irwin anneleri Terri Irwin ile hayvan koruma çalışmalarını sürdürmekte. Avustralya Hayvanat Bahçesi’ndeki Yaban Hayatı Savaşçıları programına fayda sağlamak için bağış toplama etkinlikleri de dahil olmak üzere uluslararası bir vahşi yaşam, aile ve eğlence kutlaması olan 15 Kasım’daki Steve Irwin Günü kutlamalarıyla yaşatıyor.

2001 Avustralya - Yüzüncü Yıl Madalyası
2004 Yılın Avustralyalısı Ödülü
2008 Elseya irwini adı verilen yeni bir kaplumbağa türü keşfi
2018 Hollywood Walk of Fame Ödülü
Ailesine ve vahşi doğaya aşık Steve Irwin'i saygı ve sevgiyle anıyoruz...

Yorumlar

  1. Tv nin sıkıcı dizi ve konuşmalarından kaçarken seçtiğim değişmez programım, Doğa Belgeselleri...
    Ve tabii ki bu belgesellerin başında da, Avustralya'lı Steve Irwin'in programları gelir...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder