Berna Atlıhan eserleriyle Uluslararası Sanat Festivali'nde!


Sanatçı Berna Atlıhan'ın 3 eseri ile Venedik Sanat Bienaline eş zamanlı gerçekleşen Uluslararası Sanat Festivali olan ANIMA MUNDI FESTIVAL'inde yer alacak. 


12 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında uluslararası festivalde eserleriyle yer alacak değerli sanatçımız Berna Atlıhan'ı tebrik ediyoruz.

Berna Atlıhan
Urfa doğumlu sanatçı tuval karşısındaki varlığını bilinçaltı suflelerine dayandırıyor. Erken yaşlarda başlayan düşsel sentezleme alışkanlığı, yetişkinliğe doğru rasyonaliteyi de kucaklayınca adında hem ekmek hem gül geçsin istiyor. Bu istek çocuk gelişimi eğitimin sonucu olarak uzun yıllar seçkin eğitim kurumlarında kendini gösterdi. Bu yıllarda çocukların; yani görünenin görünmeyen geçmişiyle ilgili imgelerin peşine düşerek, evrim tarihi üzerine okumalar yaptı. Üretim karşındaki tutumumuzun bizi şekillendirdiğini düşünerek sanatsal dogurganlıklarına inandığı Orhan Taylan, Meray Topsakal ve Güneş Özmen ile çalıştı. Dünün ayak izlerini, yarının karanlığını, dalgalı ruhların karmaşasını anlatmaya imkan tanımayan disiplinleri reddetti. Ancak böylelikle özgür ve özgün dokunuslar yaratabilirdi. Hayata değdiği doğu ile maruz kaldığımız hayatı anlamaya çalıştığı batı arasında dekorla zihin ilişkisini resimlerine yansıttı. Tuval karşında bulduğu arınma imkanını güçlendirmek için 'BArenk' adıyla atölyesini açtı. Burada tinsel, zihinsel, dinsel, cinsel klişelerin dışına çıkarak gündeliğin kasvetine müdahale etmektedir. Yomsanat, Düzyazı dergilerinde görsel tasarım yaptı, karma resim sergisine katıldı ve taş işleme atölyelerine. Halen atölyesinde çocuk ve yetişkinlerle resim çalışmalarını sürdürmektedir.






Yorumlar