Ceylan Atuk'dan Gizli Özne ve Düş Dünyam Sergisi

İsviçre’de başladığı sanat eğitimine, Türkiye’de ağırlıklı olarak resim üzerine çeşitli atölyelerde yaptığı çalışmalarla devam eden, ardından 2000 yılında Bilgi Üniversitesi’nde aldığı fotoğrafçılık eğitimi ile tamamen fotoğrafa yönelen Ceylan Atuk, son 5 yıllık çalışmalarından oluşan özel bir seçki ile karşımızda.Ceylan Atuk'un Gizli Özne ve Düş Dünyam Sergisi 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında Ahmet Fetgari Sokak, Teşvikiye’de yer alan 44A Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor...

CEYLAN ATUK
Ceylan Atuk, İsviçre de başladığı sanat eğitimini, Türkiye de ağırlıklı olarak resim üzerine çeşitli atölyelerde yaptığı çalışmalarla devam ettirdi. Bir müddet aile şirketi Ceylan Giyim’de stilist ve moda danışmanı olarak çalışsa da gönlü başka yerdeydi.

O güne kadar elde ettiği güzel sanatlar birikimlerinin tümünü alt yapı olarak kullanabileceği ve kendine özgü bir stil yaratabileceği bir sanat dalı olarak fotoğrafçılığı seçti. Her anı değerlendirebilme duygusu çok hoşuna gitmişti.

2000 yılında Bilgi Üniversitesi’nde fotoğrafçılık eğitimi aldı, daha sonra da değerli fotoğrafçılardan aldığı özel derslerle fotoğrafçılıkla ilgili öğrenim hayatına devam etti. Photoshop konusunda da uzmanlaşarak, fotoğraf üzerinde istediği değişimleri kendisi yapabilme kabiliyeti kazandı.

Uzmanlıklarından faydalandığı her bir fotoğrafçının kendisine farklı alanlarda kuvvetli bir alt yapı kazandırdığını belirten sanatçının, katıldığı pek çok yarışmada dereceleri bulunmaktadır. Ceylan Atuk, çalışmalarını halen kendi atölyesinde sürdürmektedir.


SERGİLER

2018 “Düş Dünyam”, Art Galerim Bebek, İstanbul
2017 Art Fair Paris FotoFever, Paris
2016 “Tekneler”, Contemporary İstanbul, Gama Galeri, İstanbul
2015 “Esir Pazarı / Slave Market”, Contemporary İstanbul, Gama Galery, İstanbul
2015 “Gizli Özne”, Gama Galeri, St. Helena Kilisesi, İstanbul
2013 “Su Aşkın Gözyaşları Gibi / Water Like Tears of Love”, İtalyan Kültür Merkezi, İstanbul
2012 “Perde Arkası”, Bahçe ve Dekorasyon Fuarı, İstanbul
2012 “Perde Arkası”, Arc Galeri, İstanbul







Yorumlar