Aklımıza gelen, başımıza gelir mi?


Reiki Master, Theta Healing Uzmanı ve Şifacı Melis Koçyiğit bu hafta korktuğumuz şeyleri neden sürekli yaşadığımız ve bunu nasıl yeneceğimiz konusunda çok önemli bilgileriyle konuğumuz oldu...


Herkesin hayatında mutlaka deneyimlediği bir şeyden bahsedeceğim bugün...

Aklıma gelen başıma geldi. Böyle olacağını biliyordum, hissetmiştim, korktuğum herşey başıma geliyor. Buna benzer deneyimleri hiç yaşamayanımız var mı? Peki korktuğumuz her şey neden başımıza gelir. Hayallerimizi nasıl hayatımıza getiririz? Öncelikle gün içinde en sık kullandığınız kelimeleri, incelemekle başlayın işe. En çok hangi olumsuz kelimeleri kullanıyorsunuz? En çok neden şikayet ediyorsunuz? En büyük korku ve takıntınız nedir? Kullandığınız olumsuz sözcükler; hayatınıza gelecek güzel konuları sizden uzağa itmeye, şikayetleriniz; sikayet ettiğiniz konuların devam etmesine, korku ve takıntılarınız da bunları hayatınıza çekmeye sebep olacaktır. Kötü düşündüğümüz her şeyi, hayatımıza çekebilme potansiyelimiz olduğuna inanırız ama bu gücü iyi ve güzel olan konuları, hayatımıza çekmekte kullanmayız. 


Bilinçaltı; sizin düşünce ve kelimelerinizi, pozitif, negatif diye ayırmaz. Onun görevi bunu sorgulamadan doğru kabul etme ve hemen hayatınıza getirmedir. Yani siz iyilikleri de çağırsanız o aynı eforu sarfedecek, kötüyü de çağırsanız aynı. O zaman niye hep kötüyü çağırıyoruz. Evrenin kuralı nettir. Korktuğunuz ne var ise sizi yüzleştirir. İster ki üstesinden gel ya da şikayet ettiğiniz durumu hep devam ettirir. Çünkü bundan rahatsız olduğunuzu düşünmez. Konuyu sürekli gündemde ve zihninizde tuttuğunuz için bu durumdan hoşnut olduğunuzu düşünür. Kötüyü çağırma ve gerçek etme gücünüz varsa emin olun ki, güzel şeyleri çağırma gücünüz de o kadar yoğun. 


Peki neler yapmalıyız?

Güne güzel başlayın. Güne şükürle başlayın. Bugün harika bir gün. Bugün muhteşem haberler alacağım deyin. Ve gün içinde aklınıza gelen tüm olumsuzluklara müdahale edin. Hemen olumlu düşünmeye başlayın. Yarın değil şimdi. 1 gününüzü bile korkuya feda etmeyin. Zaman çok kıymetli, şimdi çok kıymetli. Başlayın güzellikleri çağırmaya. Göreceksiniz ki hayallerinizin önündeki tek engel sizsiniz. 

Tüm okuyucularımıza güzel bir haftalar dileğimle.

Yorumlar