Süper İyi Günler sezonu 30 Ekim'de başlıyor


Geçtiğimiz yılın en çok ses getiren oyunu “SÜPER İYİ GÜNLER” ödül üzerine ödül almaya devam ediyor. Mark Haddon’un 32 dile çevrilmiş romanı, Simon Stephens tarafından sahneye aktarılmış ve Londra ile Broadway’i sarsmıştı. Oyun, Nedim Saban’ın yenilikçi rejisi ve özenli Türkçe çevirisiyle 2019 yılının başından bu yana sahneleniyor ve eleştirmenlerden büyük övgü topluyor.


Seyircilere süper iyi bir gün yaşatmayı hedefleyen oyunda 7507’ye kadar asal sayıların tümünü ezbere bilen, ancak insanları çözemeyen 17 yaşındaki  Asperger sendromlu Christopher Boone’un sıradışı yaşamı konu ediliyor. Emir Özden’e üç farklı oyunculuk ödülü kazandıran  proje, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Prodüksiyonu seçildi ve  İstanbul Kent Üniversite Öğrencileri tarafından “Yılın Oyunu” olarak değerlendirildi. Nedim Saban’a Yılın Sosyal Sorumlulukta Fark Yaratan Tiyatro Sanatçısı” olarak YEKÜV Ödülü ve Yılın Yenilikçi Tiyatro Yöneticisi olarak Best Of City Ödülünü kazandıran “SÜPER İYİ GÜNLER”, Türk Tiyatrosu’nda ilk kez kullanılan bir teknolojiyle izleyicilere üç boyutlu eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Oyunun Tufan Dağtekin tarafından gerçekleştirilen görsel tasarımı ve animasyonları, Kerem Çetinel tarafından tasarlanan dekor ve ışığı, dünya sahneleriyle yarışıyor. Son Feci Bisiklet’in müzikleri bestelediği SÜPER İYİ GÜNLER’in koreografisi Orçun Okurgan’a ait. Oyunda Emir Özden’in yanısıra, Korel Cezayirli, Didem İnselel, Ayça Erturan,  Cem Arslan, Onur Kırat, İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Beste Koçak, Sevcan Başaydın, Uğur Can Arıkan rol alıyor. Suna Keskin ise büyük bir sürpriz yaparak oyunun ikinci yılına 17 yaşındaki Christopher’ın 75 yaşındaki en yakın arkadaşı olarak katılıyor.

“SÜPER İYİ GÜNLER”, sezonu 30 Ekim’de Kozyy Kültür Merkezi, açıyor,  9 Kasım Caddebostan, 16, 17 Kasım Ankara Şinasi Sahnesi’nin ardından,  23 Kasım Trump Kültür Merkezinde, 18 Kasım’da Konya Selçuklu Kültür Merkezi, 1 Aralık’ta Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi, 8 Aralık Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi, 9 Aralık Adana, 10 Aralık İskenderun Simla Koleji’nde 14-15 Aralık da ise Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.

Biletler Biletix'de! (TIKLAYIN)






“SÜPER İYİ GÜNLER”  OYUNU MECLİS GÜNDEMİNDE
 “Süper İyi Günler”’in yaratcılarından Nedim Saban, geçtiğimiz hafta TBMM ‘inde oluşturulan  Down sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarına ilişkin Meclis’te oluşturulan araştırma komisyonunda, sanat yoluyla otizm ile ilgili farkındalık yaratılması konusunda görüşlerini paylaşmıştı. Saban’ın TBMM konuşması çok ses getirdi ve bu yolda yeni bir adım atılmasına öncülük etti.

“SÜPER İYİ GÜNLER” DERNEK VE VAKIFLARLA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR
 12 Kasım’da Tohum Otizm Vakfı Yararına CRR’de ihtişamlı bir gala yapmaya hazırlanan oyun, 18 Kasım’da Konya’da Sobe Vakfı ile işbirliği yaparak perde açıyor. Oyunun 16 Kasım Ankara özel gösterisi de TBMM Otizm Araştırma Komisyonu Üyelerinin yanısıra pekçok üst düzey bürokrat ve milletvekilini ağırlamaya hazırlanıyor.

“SÜPER İYİ GÜNLER” OYUNU ALDIĞI ÖDÜLLER :
Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri 2019 - "Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü"
Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri 2019 -"Yılın En Başarılı Genç Erkek Oyuncusu"
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2019- "Yılın Prodüksiyonu"
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2019- "Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu"
Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2019 "Jüri Özel Ödülü"
Best of Awards 2019 -‘’Tiyatro Sanatına Yenilik Katan Tiyatro Yöneticisi ‘’
21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı 2019-‘’Yılın Sosyal Sorumlulukta Fark Yaratan Tiyatro Sanatçısı Ödülü‘’
İstanbul Kent Üniversitesi Öğrencileri Ödülü 2019- ‘’Yılın En İyİ Oyunu ‘


Yorumlar