Süper İyi Günler sezonu ödüllerle açıyor


Geçtiğimiz haftasonu  sezonun ilk oyunu ile perde açan “Süper İyi Günler”, 12 Kasım’da CRR’de büyük bir galanın ardından, 16 - 17 Kasım Ankara-Şinasi Sahnesinde perde açacak. Oyun daha sonra tekrar İstanbul’a dönecek...

Son günlerde Aksaray’daki bir okulda otizmli çocukların yaşadıkları ayrımcılık ve üzücü olaylar karşısında “Süper İyi Günler” oyuncuları Emir Özden, Didem İnselel, Ayça Erturan, Korel Cezayirli ve Suna Keskin sosyal medya hesaplarından, herkes gibi çok üzüldüklerini belirterek, “Oyunumuzun ikinci sezonunu oynamak için hazırlanırken,  otizimli çocukların yaşadıklarına herkes gibi biz de çok üzüldük. Bir yıldır otizmli çocuğun hayatını konu alan, bir oyun oynuyoruz. Gerek oyun hazırlığı, gerek oyun sergileme sürecinde pekçok özel dost edindik ve onların derin dünyalarını, duyarlılıklarına tanıklık ettik. Otizm dünya farklı bir pencereden bakmaktır. Yaşanan bu tatsız olayların bir daha olmamasını diliyoruz” dediler.

Ford sponsorluğunda, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Beko, Michelin’in katkılarıyla perde açan  oyunun yönetmeni Nedim Saban ise, geçtiğimiz günlerde TBMM ‘de oluşturulan  Down Sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarına ilişkin  araştırma komisyonunda, sanat yoluyla otizm farkındalığı yaratılması konusunda görüşlerini paylaşmış ve bu konuda yeni adımların atılması konusunda öncülük etmişti. Saban, TBMM’den uzun süredir davet alan ilk sanatçılardan biri olmuştu.  
Sanatın iyileştirici gücünü “Süper İyi Günler” oyunu ile duyumsatan Tiyatrokare, oyunun galasını  12 Kasım 20.30’da CRR’de gerçekleştirecek. O gece perde Tohum Otizm Vakfı yararına açılarak, tüm gelir Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak. Oyunun 16/17 Kasım Ankara turnesinin ilk gecesi İlgi Otizm Derneği, 18 Kasım Konya turnesi ise Sobe Vakfı için perde açacak.

Oyunun yönetmeni ve çevirmeni Nedim Saban: Broadway sahnelerinde  büyük beğeni toplayan “Süper İyi Günler”, sergilendiği günden beri Tiyatrokare’ye sekiz farklı ödül kazandırdı. Kullandığı teknolojiyle seyirciye yepyeni bir seyir deneyimi kazandırıyor. Christopher’ın hayatı ise  çok gizemli, ilginç ve yer yer çok eğlenceli. Mutlaka keşfedilmesi gerekiyor. Bu özel projenin hem tiyatromuza yenilik getirmesi, hem de iyilik peşinde koşarak tüm yurtta perde açması bizi çok mutlu ediyor. Tüm gençler ve özellikle onların aileleri izlemeli” dedi.    

OYUN BİLGİSİ:
2019 yılının ilk ayında sahnelenen ve kısa bir süre içinde aldığı 8 ödül ile ses getiren “SÜPER İYİ GÜNLER” oyunu, 17 Yaşındaki asperger sendromlu Christopher Boone’un sıradışı yaşamını anlatıyor. Otizmin farklı bir alanı olan asperger sendromlu Christopher Boone, 7507’ye kadar asal sayıların tümünü ezbere bilen bir matematik dehası, fakat insanları çözmek, anlamak konusunda  zorlanan biridir. İngiliz yazar Mark Haddon’un 32 dile çevrilmiş romanı, Simon Stephens tarafından sahneye aktarıldı ve Londra ile Broadway’de büyük ilgi gördü. Oyunu Londra’da izleme fırsatı bulan Nedim Saban, oyunu Türkiye’ye de sahnelemek için iki yıl çalıştı. Oyuna yenilikçi rejisi ve özenli Türkçe çevirisiyle, Tiyatrokare’nin repertuarına kattı. Ford ana sponsorluğunda gerçekleşen “Süper İyi Günler” oyunu, koreografinin teknoloji ile harmanlanması ve üç boyutlu animasyonlar eşliğinde, tamamı 80 metrekare LED ekranlardan oluşan özel dekoru ile izleyicilere eşsiz bir deneyim yaşatıyor. 

Oyunun Tufan Dağtekin tarafından gerçekleştirilen görsel tasarımı ve animasyonları, Kerem Çetinel tarafından tasarlanan dekor ve ışığı, dünya sahneleriyle yarışıyor. Son Feci Bisiklet’in müzikleri bestelediği SÜPER İYİ GÜNLER’in koreografisi Orçun Okurgan’a ait. Oyunda Emir Özden’in yanısıra, Korel Cezayirli, Didem İnselel, Ayça Erturan,  Cem Arslan, Onur Kırat, İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Beste Koçak, Sevcan Başaydın, Uğur Can Arıkan rol alıyor. Suna Keskin ise büyük bir sürpriz yaparak oyunun ikinci yılına 17 yaşındaki Christopher’ın 75 yaşındaki en yakın arkadaşı olarak katılıyor.

OYUN PROGRAMI
16 - 17 Kasım Ankara Şinasi Sahnesi
23 Kasım Trump Kültür Merkezi
18 Kasım Konya Selçuklu Kültür Merkezi
1 Aralık Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi
8 Aralık Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi
9 Aralık Adana
10 Aralık İskenderun Simla Koleji
14 - 15 Aralık Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

“SÜPER İYİ GÜNLER” OYUNU ALDIĞI ÖDÜLLER :
Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri 2019 "Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü"
Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri 2019 "Yılın En Başarılı Genç Erkek Oyuncusu"
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2019 "Yılın Prodüksiyonu"
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2019 "Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu"
Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2019 "Jüri Özel Ödülü"
Best of Awards 2019 "Tiyatro Sanatına Yenilik Katan Tiyatro Yöneticisi"
21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı 2019 "Yılın Sosyal Sorumlulukta Fark Yaratan Tiyatro Sanatçısı Ödülü"
İstanbul Kent Üniversitesi Öğrencileri Ödülü 2019 "Yılın En İyi Oyunu"

TİYATROKARE HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Yorumlar