Doğa ve insanın benzerliğine dikkat çeken sergi: Sessiz ve Derinden

Swissôtel The Bosphorus 'un ev sahipliği yaptığı veArt50.net tarafından düzenlenen "Sessiz ve Derinden" sergisi 13 Ocak - 8 Mart tarihleri arasında Swissôtel The Bosphorus İstanbul’da sergileniyor. 

İlhamını doğadan alan sergi; tıpkı doğa gibi insanın da kendini yenileyebilmesi için sessizliğe ve dinginliğe ihtiyaç duyduğunu genç sanatçılar aracılığı ile eserlerde yansıtılıyor. 

Boşluk kavramının başrol oynadığı dingin doğa betimlemelerinde Fatih Dülger, varoluşun sonluluğuna ve değişimin kaçınılmazlığına dikkat çekiyor.  Nursun Hafızoğlu, kent yaşamından kesitler içinde görmeyi beklemediğimiz hayvanlarıyla doğamızdan nasıl hızla uzaklaştığımızı vurguluyor ve Serdar Acar’ın minimalist bir arka plan içinde sunduğu servi imgesi ise, kendi zihnimizde yüzleştiğimiz benliği ve onun yaşam döngümüzdeki yerini simgeliyor. 

Swissôtel The Bosphorus İstanbul’un sanata verdiği önem ile her dönem ev sahipliği yaptığı temalı sergilerin sonuncusu olan "Sessiz ve Derinden" sergisini 8 Mart tarihine kadar haftanın 7 günü ziyaret edebilirsiniz. 



Yorumlar