Ayşe Sarısayın’la Heybeliada’ya yeni bir yolculuk!

Ayşe Sarısayın yeni kitabı Martılarımın Adları Tahir ile Zühre Can Çocuk Yayınları'ndan çıktı. Martılarımın Adları Tahir ile Zühre kitabını kitapçılarda ve online satış sitelerinde bulabilirsiniz.

Kedimin Adı Çamur, Köpeğimin Adı Erik ve Kaplumbağamın Adı Meraklı’da insanlarla hayvanları ortak yaşamlarda buluşturan yazar, çevirmen Ayşe Sarısayın, okurları Heybeliada’nın komşulukla ve dostlukla şenlenen dünyasına davet ediyor.


Adaların başlıca halklarından martılar, Martılarımın Adları Tahir ile Zühre’nin de baş kahramanları. Bir yandan Ayşe ve Hüseyin’in adadaki yaşamlarına, arkadaşlarıyla sohbetlerine konuk oluyor, ada yaşamı, kent yaşamı ve çevre sorunları üzerine onlarla birlikte düşünüyoruz; diğer yandan martıların gitgide daralan yaşam alanlarında, insanlarla birlikte var olma çabalarına, hem mizahi hem de gerçekçi bir gözle tanıklık ediyoruz. Üstelik bu kez okuma serüvenimize, sevimli ve çokbilmiş kedimiz Bay Cimbil de, eleştiri ve yorumlarıyla eşlik ediyor!

Bu romanında hem yeryüzü hem gökyüzü dostlarının hikâyelerini satırlara taşıyan Ayşe Sarısayın, farklı canlılarla birlikte yaşamanın keyifli, barışçıl ve zengin dünyasıyla okurları yeniden gülümsetiyor!

Ayşe Sarısayın, 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Alman Lisesi’nde tamamladıktan sonra, kimya mühendisliği ve işletme eğitimi gördü. Özel bir ilaç şirketinde yönetici olarak çalışıyor. Evli ve bir oğlu var. Babası Behçet Necatigil’in çeviri şiirlerini (Yalnızlık Bir Yağmura Benzer, Adam Yayınları, 1984) ve aile mektuplarını (Serin Mavi, YKY, 1999, Selma Esemen ile birlikte) yayına hazırladı. Babasına ilişkin anılarının yer aldığı Çok Şey Yarım Hâlâ adlı kitabı 2001 yılında (YKY) yayımlandı. Denizler Dört Duvar (Can Yayınları, 2003) adlı ilk öykü kitabına 2004 Yunus Nadi Öykü Ödülü verildi. Yorgun Anılar Zamanı (Can Yayınları) ile 2005 Sait Faik Hikâye Armağanı’na değer görüldü. Karakalem Resimler adlı öykü kitabını 2008'de yayınlandı. Çocuklar için Erich Kästner’in Don Kişot’u (Can Çocuk) ile Karl Ewald’ın Tabiat Ana Anlatıyor (Can Çocuk) adlı kitabını çevirdi

Yazarın yayınevimizden çıkan diğer kitapları:

Kaplumbağamın Adı Meraklı
Kedimin Adı Çamur
Köpeğimin Adı Erik


Kitap: Martılarımın Adları Tahir ile Zühre
Yazar: Ayşe Sarısayın
Resimleyen: Yasemin Ezberci
Yaş aralığı: 8, 9, 10 +
Sayfa: 168
Fiyatı: 18,00 TL

Yorumlar