Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali çevrimiçi olarak gerçekleşecek



Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2021 seçkisi ile 1-5 Aralık tarihleri arasında Surdurulebiliryasam.net sitesinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

SYFF2021 seçkisi, birey, aile, kurum, sektör ve toplum ölçeğinde değişimin örneklerini aktarıyor. 2021 seçkisi, öne çıkan Sistem Değişimi, İşiyle Dünyayı Değiştirenler, İklim için ve Suyu Düşünenler temaları ile izleyicileri dünyanın farklı yerlerinden ilham verici hikâyelerle buluşturuyor.

Festival, her film seansının ardında yer alan 45 dakikalık aralarda, filmlerin içerikleriyle alakalı konularda çevrimiçi söyleşi, panel vb bağımsız yan etkinliklere evsahipliği yapacak. Yan etkinlik düzenlemek isteyen kişi ve kurumlar, surdurulebiliryasam.net’de yer alan festival sayfasında bulunan Etkinlik Formunu doldurarak yan etkinlik başvurusunda bulunabilirler. Söyleşiler, festival başlangıç tarihine kadar surdurulebiliryasam.net adresinde bulunan programda açıklanmaya devam edecektir. 

Sürdürülebilir Yaşam Film Festival Programı

· 1 Aralık’ta saat 13.45’te, Barınak filminin ardından Sürdürülebilirlik Adımları Derneği “Sürdürülebilirlik Gündemi: Yapay Resifler ve Biyoçeşitlilik” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

· 2 Aralık’ta saat 15.30’da Mavi Gelecek filminin ardından WWF Türkiye, belgeselde hikayeleri anlatılan ve balıkçılık, turizm ve enerji sektöründe daha sürdürülebilir bir yaklaşım geliştirmek için tutkularını ve becerilerini ortaya koyan Rania, Simone ve Marina ile söyleşi gerçekleştirecek.

· 4 Aralık’ta saat 16.15’te, Mısır Tohumunun Koruyucuları filminin ardından Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin tohum konusunda deneyim sahibi aktarımcısı Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Balamir, tohumun yaşamsal serüvenini anlatacağı “Yaşasın Tohumlar” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Gösterimler ücretsizdir, surdurulebiliryasam.net adresinden kayıt gereklidir.

Yorumlar