Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Önemli Yazarlarından Özel Hikaye

Çocuk kitapları yazarı Defne Ongun Müminoğlu ve Türk gençlik edebiyatının en önemli yazarlarından İpek Ongun’un birlikte yazdığı “Okumak İste(me)yen Otti”nin hikayesi minik okurlarıyla buluşuyor...

Farklı yaş gruplarına yönelik çalışmalarıyla bilinen iki yazar, okurlarından veya okurlarının ebeveynlerinden gelen okuma kültürüyle ilintili soruları dikkate alarak, edebiyat seçkisinin  konu edildiği Okumak İste(me)yen Otti isimli hikâyeyi kaleme aldılar.

Ayrıca kitapta yer alan QR kodu okutarak izlenebilecek videoda yazarlar”Neden kitap?” sorusuna cevap ararken, kitapların oluşum aşamalarından da bahsediyorlar.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) İşbirliği Okumak İste(me)yen Otti, içindeki mesajlarla insanın doğaya verdiği zarara da atıfta bulunuyor. 

Okurlar posterin ön yüzündeki tasarımla denizleri koruma konusunda bilinçlenirken, arka yüzünde yer alan doğa dostu temalı oyunu oynayarak eğlenecekler.  

Okumak İste(me)yen Otti’ye ve yazarın diğer serilerine www.defneninkitaplari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Defne Ongun Müminoğlu
Türk gençlik edebiyatının en önemli yazarlarından İpek Ongun’un kızı ve çocuk kitapları yazarı Defne Ongun Müminoğlu, aynı zamanda taşımalı eğitim veren okullardaki öğrencilerin kültürel gelişimlerine destek veren SosyalBen Vakfı’nın “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” koçu ve Yönetim Kurulu Üyesi. 2009 senesinde 0 km.Bızdıklar (www.sifirkilometrebizdiklar.com) bloğunu kurdu. Annelik – babalık hâllerine farklı bir bakış açısı kazandırmak istedi. Bloğu, düzenlediği okuma saatleri, sanatsal ve eğitici aktivitelerle büyüdü, gelişti. “Hikâyeli Yapboz”, “Burcu ve Berk ile…” , “Renkgiller” , “Çılgın Sörfçüler” kitaplarını yazdı.

Aynı zamanda sesli ve kabartma kitaplarıyla Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın çalışmalarına da destek verdi. 2017 senesinde Yeniköy Rotary Kulübü tarafından “Okuyorum Büyüyorum” projesinekatkısı nedeniyle “Meslekte Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. 

 

Yorumlar