Somer Şef’ten Ramazan’a özel sağlıklı ve pratik tarifler


Ramazan günlerinde sağlığın korunması ve kilo alımının önüne geçmek için yemeklerin hafif olmasına, az yağda veya hiç yağ kullanmadan pişirilmesine özen göstermek gerekiyor. Russell Hobbs’un multi fonksiyonel çoklu pişiricisinin tanıtımı için mutfağa giren Şef Somer Sivrioğlu, Ramazan sofralarına özel sağlıklı ve yapımı son derece kolay tariflerin yapımını paylaştı.

70 yılı aşkın tecrübesiyle mutfakta harikalar yaratan İngiliz menşeli Russell Hobbs ve Türk mutfağının yetenekli şefi Somer Sivrioğlu, Ramazan sofralarını süsleyecek birbirinden lezzetli ve sağlıklı tarifler için bir araya geldi. Somer Şef; yapımı birbirinden zor ve emek isteyen tariflerden kuzu omuz, falafel ve pavlova tatlısını Russell Hobbs’un kullanım kolaylığı, hızı ve 7 farklı pişirme özelliğiyle dikkat çeken yeni ürünü SatisFry Air & Grill Multi Cooker ile pişirdi.

Kuzu Omuz

Malzemeler:
Kuzu omuz 1 adet
Taze kekik 3 dal
Sarımsak 3 diş
Zeytinyağı 50 ml
Tuz 5 gr
Karabiber 5 gr
Bebek havuç 5 adet
Arpacık soğan 75 gr
Kuşkonmaz 6 adet

Hazırlanışı: Kuzu omuzu tuz, karabiber, zeytinyağı, taze kekik ve sarımsak ekledikten sonra ıslak yağlı kağıt ve iki kat folyo ile sarın. Air fryer’ı fırın ayarına alın ve 180 derecede, 2.5 saat kuzuyu pişirn. Son 20 dakika kuzuyu folyodan çıkarıp üzerine soya sos ve bal karışımını sürüp air fryer’ın ızgarasına koyun. Bebek havuç, arpacık soğan ve kuşkonmazları da koyup kuzu omuzu kızarması için üstü açık bir şekilde koyun. Her biri renk değiştirip kızardıktan sonra alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Falafel

Malzemeler:
400 gr nohut
5 diş sarımsak
1 soğan
1 bağ maydanoz
½ bağ kişniş
2 çay kaşığı toz kişniş
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı paprika
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı: Bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Hamur kıvamına geldiğinde şekil verip airfryer’a yağlı kağıdın üstüne alıp pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pavlova

Malzemeler:
90 gr yumurta beyazı
180 gr pudra şeker
4 gr sirke
1 tutam tuz
15 gr nişasta

Pastacı kreması için:
Süt 1 lt
Şeker 100 gr
Tereyağ 40 gr
Yumurta sarısı 6 adet
Un 90 gr

Süslemek için:
Çilek
Yaban mersini
Taze nane yaprağı

Hazırlanışı:Yumurta beyazı şeker, tuz ve sirke ile çırpın. Nişasta eklenip spatula ile karıştırın. Pastacı kreması için de sütü haşlayın. Tereyağı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın.  Haşladığınız sütü temperleyerek karıştırın. Karışımı ocağa alın ve pişirin. Koyu kıvam aldığında ocaktan alabilirsiniz. Pastacı kreması pavlovanın arasına sıkın, meyveler ve nane yaprağıyla servis edin. Afiyet olsun.





Yorumlar