Geleneksel çikolata doğal lezzet sevenlere

                                

Son dönemlerde çikolatada talep el yapımı geleneksel üretimlere yöneldi. Bu durum dünyada olduğu gibi ülkemizde de aynı şekilde tercih ediliyor. El yapımı geleneksel üretimle var olan Sial Çikolata'nın 20 yıllık sektör tecrübesiyle üretime geçen kurucusu Gıda Mühendisi Yeşim Tekin geleneksel ürünlerin hızlı yükselişinin arttığını belirtiyor.

Gıda Mühendisi Yeşim Tekin, artan talebin pek çok nedenden kaynaklandığını söyleyerek şu bilgileri veriyor:

Aslında tüm dünyada endüstrileşmeyle birlikte fabrikasyon üretim de hızlı bir büyüme gösterdi. Endüstriyel ve büyük ölçekli üretim yapan firmalar dolgulu, üstü kaplamalı, farklı içeriklerde çeşitli ürünler üzerinde çalışıyor. Ülkemizde de ihracat yoğun olan sektörde üretim bu yönde gelişiyor. Ancak, maliyetlerin artması, kaliteli ürün kullanımını da zorlaştırdığından lüks olarak kabul edilen çikolatanın lezzet, tat ve sağlıklı malzemelerle üretilmesi beklentisini de artırıyor. İşte burada bizim gibi el yapımı geleneksel üretim yapan firmalara talep artışı ortaya çıkıyor. Sial’i ilk kurduğumuzda kullandığımız kaliteli, sağlıklı ürünlerle oluşturduğumuz kalite standardı bugün de aynı, yarın da aynı olacak… Çünkü şekerli dolgu ürünleri yerine birinci kalite fıstık, fındık, tahin, kuru meyve gibi sağlıklı malzemeleri kullanmaya devam ediyoruz. Mesela farklı kalitelerde çok çeşitli Antep fıstığı var, biz en üst kalitede ve geleneksel tattaki ürünleri seçiyoruz. Kullandığımız diğer malzemeler için de bu standartlara önem veriyoruz. Bu da ürün kalite ve lezzetine yansıyor. Geleneksel üretim yapan firmalar daha az şeker kullanıyor ve kakao oranı da daha yüksek oluyor. Örneğin biz düşük seviyede şeker kullanırken, herkese hitap edebilmek için kakao oranını da yüzde 65 oranında tutuyoruz. Şöyle ki şeker oranı yükseldikçe kakao oranı da azalacağından bu lezzet ve kaliteyi etkileyen bir unsur haline geliyor. Bu konudaki toplumsal bilinç gittikçe yükseliyor ve insanlar daha az şeker tüketeceği daha kaliteli ürünlere yöneliyor. Hem kendi tüketimleri, hem hediye verdikleri sevdikleri, hem de kurumsal toplu hediye alımlarında tercih sebebi oluyor” diyor.

Neden Sial Çikolata?
Geleneksel el yapımı olarak hazırlanan ürünlerinde şekerli dolgu ürünler yerine fındık, fıstık, tahin ve kuru meyveler gibi doğal lezzetler tercih ediyor. Kısaca az şeker çok lezzet sevenler için var.




 

Yorumlar